Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Kronika Novo mesto

Pestra sobota na območju PU Novo mesto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.08.2015 10:36

Policisti so od zadnjega poročanja na interventno številko policije 113 v soboto prejeli 172 klicev, od tega je bilo 56 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ interventnih dogodkov je bilo iz področja prometne varnosti.

Kaznovali razgrajača

Nekaj pred šesto uro zjutraj so policisti na interventno številko policije 113 prejeli prijave o razgrajanju na Glavnem trgu v Novem mestu. Na kraju so ugotovili, da je 35-letnik pijan kričal in razgrajal ter domnevno brez razloga obrcal in udaril mimoidočega. Zaradi pretepa ter prepiranja, vpitja in nedostojnega vedenja na javnem kraju so mu napisali plačilni nalog za dve kršitve zakona o javnem redu in miru v višini 750 evrov.

Zagorel avtomobil

Okoli pol devete ure zjutraj je med vožnjo zagorel osebni avtomobil pri Ručetni vasi. Najprej se je izpod pokrova začelo kaditi, ko je voznik pokrov odprl pa se je ogenj razširil in deloma uničil vozilo. Požar so pogasili gasilci, po prvih ugotovitvah pa je tuja krivda izključena.

Krivolov

Lovci so na Žigrskem vrhu našli ustreljeno srno. Policisti so opravili ogled kraja, saj obstaja sum, da gre za krivolov in srne niso ustrelili lovci.

Voznik spregledal voznico kolesa z motorjem

Na Senovem je nekaj pred deseto uro dopoldne 61-letnega voznika osebnega avtomobila med vožnjo domnevno zaslepilo sonce in je pri zavijanju v levo spregledal 20-letno voznico kolesa z motorjem, ki je pravilno pripeljala nasproti. 20-letnica je padla po vozišču. Krški reševalci so jo s hudimi poškodbami (zlom) odpeljali na zdravljenje v brežiško bolnišnico.

Vlomi in tatvine

Dopoldne so novomeški policisti obravnavali dva vloma, in sicer na Brodu in na Bregu. Na Brodu so ponoči ali v dopoldanskem času vlomili v hišo in jo pregledali, kot kaže pa nič odnesli. Lastniki so vlom opazili nekaj pred 12. uro.

Na Bregu pa so sočasno prav tako opravljali ogled kraja vloma, ki se je zgodil v dopoldanskem času, nekje med deseto in dvanajsto uro. Storilci so pregledali hišo in odnesli za približno štiri tisoč evrov denarja in domače zlatnine.

Danes zjutraj, nedelja, okoli pol šeste ure, so policiste klicali v Mali Kamen. Tam so domači ob vrnitvi iz zabave ugotovili, da so jim v hišo vlomili in vse premetali. Po prvih ugotovitvah so jim naredili za približno tisoč petsto evrov škode.

Padel kolesar

V Zgornji Pohanci je popoldne, nekaj pred osemnajsto, padel 47-letni kolesar. Policisti so ugotovili, da je med kolesarjenjem iz prednjega zobnika padla veriga, posledično pa je kolesar izgubil oblast nad vozilom in padel po vozišču. Poškodovanega so odpeljali v brežiško bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Pijan voznik kolesa z motorjem padel

Reševalci in policisti so bili okoli pol sedme zvečer napoteni v Vinico, kjer naj bi padel motorist in se poškodoval. Na kraju so ugotovili, da je 28-letni voznik kolesa z motorjem med vožnjo domnevno zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel, pri tem pa se lažje poškodoval. Ugotovili so, da je vozil neregistrirano kolo z motorjem brez vozniškega dovoljenja in brez zaščitne čelade. Za nameček pa je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1.45 mg/l alkohola v izdihanem zraku (3 promile). Kolo z motorjem so zasegli, zanj pa uvedli postopek o prekršku zaradi več kršitev zakona o pravilih cestnega prometa in zakona o motornih vozilih.

Na Obrežju zasegli ukraden avtodom

Nekaj po devetnajsti uri so na vstopu v Slovenijo na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje kontrolirali 45-letnega voznika iz Nizozemske. Na mejni prehod se je pripeljal z avtodomom z nemškimi registrskimi tablicami. V postopku mejne kontrole so ugotovili, da ima voznik pogodbo o nakupu, a je bil avtodom poleti 2014 ukraden v Španiji, zato so ga zasegli.

Pridržali pijano voznico

Brežiški policisti so nekaj pred tretjo uro zjutraj ustavili 49-letno voznico osebnega avtomobila. Odredili so ji preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1.00 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zato so jo pridržali.