Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto

Petek v znamenju nesreč na cestah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.06.2015 08:31

Na dolenjskih, belokranjskih in posavskih cestah se je včeraj popoldne in zvečer zgodilo kar šest prometnih nesreč. Šest oseb je bilo v nesrečah lažje poškodovanih.

Ob 20.34 uri sta na cesti Črnomelj -Ručetna vas pred krajem Lokve v občini Črnomelj, trčili osebni vozili. V nesreči sta se dve osebi poškodovali. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so obe poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj so požarno zavarovali kraj, odklopili akumulator na vozilih, pomagali reševalcem pri prenosu poškodovanih in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Ob 21.56 uri sta na cesti Semič - Jugorje pri kraju Maline, občina Semič, dve osebni vozili zapeljali na kamenje, ki je zaradi deževja padlo z brežine na vozišče. V prometni nesreči ni bilo poškodovanih oseb, nastala je materialna škoda na vozilih. Gasilci PGD Štrekljevec so proti naletno zavarovali kraj nesreče. Gasilci PGD Črnomelj in dežurni delavec cestnega podjetja so počistili razlite motorne tekočine na dolžini približno 200 metrov in odstranili kamenje.

Ob 22.12 uri je na relaciji Dvorce-Podgračeno, pri naselju Prilipe, občina Brežice, občan z vozilom zapeljal v obcestni jarek. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so opravili preventivni ogled kraja dogodka in ugotovili, da do iztekanja motornih tekočin ni prišlo. V nesreči ni bil poškodovan nihče. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 1.20 uri je na eni od stranskih cest iz Šentjerneja proti kraju Zameško v občini Šentjernej, osebno vozilo zapeljalo po brežini in se zaletelo v drevo. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so ju na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so odklopili akumulator, pomagali reševalcem in razsvetljevali kraj nesreče.

Ob 15.45 uri se je na cesti Novo mesto - Metlika, občina Novo mesto, pri kraju Gornja Težka Voda, občina Novo mesto, osebno vozilo prevrnilo na streho in obstalo na cesti. Gasilci GRC Novo mesto so mesto nesreče zavarovali, odklopili akumulator, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu, razlite motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom in cestišče očistili, vozilo postavili na kolesa in odstranili s ceste ter pomagali pri usmerjanju prometa. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovano voznico oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Za čiščenje cestišča je poskrbel dežurni delavec cestnega podjetja.

Ob 15.35 uri sta na cesti Novo mesto–Metlika, pod prelazom Vahta, občina Novo mesto, trčili osebni vozili. Poškodovali sta se dve osebi, katere so reševalci nujne medicinske pomoči ZD oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Posredovali so gasilci GRC Novo mesto, ki so na kraju dogodka izvajali protipožarno in prometno zavarovanje, s tehničnim posegom razmaknili vozila, odklopili akumulatorja, pomagali reševalcem pri oskrbi in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine na površini okoli 100 kvadratnih metrov. Dežurni delavec cestnega podjetja je poskrbel za čiščenje cestišča in postavitev prometne opozorilne signalizacije.