ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Metlika, Črnomelj, Šentrupert. Krško

Pijan 28-letnik povzročil prometno nesrečo in grozil

Piše: R.K.

Čas objave:
10.08.2021 13:23

Policisti PP Metlika so bili včeraj nekaj po 13. uri obveščeni o prometni nesreči v Metliki, kjer je padel voznik mopeda, ki naj bi bil pod vplivom alkohola. 28-mopedist se je na kraju nesreče sprl z občani, ki so mu poskušali pomagati.

Tudi po prihodu policistov se ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Kršitelj, ki so ga že večkrat obravnavali zaradi groženj in kaznivih dejanj z elementi nasilja, je med postopkom tudi tokrat grozil policistom in zdravstvenemu osebju. Opravili so ogled kraja nesreče, zbrali obvestila in ugotovili, da je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad mopedom, padel in se lažje poškodoval. Zaradi ugotavljanja stopnje alkoholiziranosti so zanj odredili strokovni pregled in bodo na podlagi rezultatov in vseh ostalih ugotovitev zoper njega ustrezno ukrepali.

Prometna nesreča pri Stari Lipi
Danes zjutraj, nekaj po 5. uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči pri Stari Lipi. Policisti PP Črnomelj so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je 22-letni voznik osebnega avtomobila prehiteval tovorno vozilo v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 31-letna voznica osebnega avtomobila. 22-letni voznik naj bi se poskušal izogniti trčenju, vendar je trčil v zadnji del tovornega vozila in prednji del avtomobila 31-letne voznice. Lažje poškodovano voznico in otroka iz njenega vozila so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.


Poskusa vlomov
V naselju Trstenik na območju Šentruperta je v noči na 9. 8. nekdo vlomil v garažo stanovanjske hiše. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Med 16.30 in 22. uro je v naselju Kremen na območju PP Krško nekdo izkoristil odsotnost stanovalcem in skozi vrata poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V notranjost objekta ni uspel priti, nastala je le premoženjska škoda na vratih.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer intervenirali v 64 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 283 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 18-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, kurjenja v naravnem okolju in nezakonitih prehodov državne meje.