1_10_300_posvetlit Svet24.si

Jan Plestenjak mu je podaril 3000 evrov vredno ...

Mladen Grdović Svet24.si

VIDEO: Mladen Grdović v Marezigah omagal na odru

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

polwe20220513133644__DAX8337 Reporter.si

V SDS ni več nikogar, ki bi sprožil razpravo o ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

Popevka 2022 Odkrito.si

Poglejte, kdo vse bo prepeval na Popevki 2022!

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Kronika

Pijan ni želel ustaviti policistom, ostal brez vozniške

Piše: R.K.

Čas objave:
10.12.2021 15:13

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 159 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Brežicah zasegli moped kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli.


Kršitelj pod vplivom alkohola
Policisti PP Novo mesto so okoli 23.30 na območju Žabje vasi ustavili voznika osebnega avtomobila, ki sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali. Med postopkom so ugotovili, da gre za 24-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,87 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Poškodovan voznik osebnega avtomobila


Policisti PP Krško so bili nekaj po 23. uri obveščeni o prometni nesreči u udeležbo voznika osebnega avtomobila v Straži pri Raki. Opravili so ogled in ugotovili, da je 26-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Vlom
V noči na 9. 12. je v naselju Vrbovec na območju PP Trebnje nekdo vlomil v nedograjeno stanovanjsko hišo in odtujil tri steklenice z alkoholno pijačo.

Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu tovornega dela odkrili tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Po zaključenih postopkih so jih predali hrvaškim varnostnim organom.