zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Novo mesto

Pijan obtičal na železniških tirih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.05.2016 11:17

Na Policijski upravi Novo mesto so od zadnjega poročanja prejeli 130 klicev na interventno številko 113. Od tega je bilo 45 dogodkov takšnih, ki so zahtevali takojšnje posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s prometno varnostjo in kriminaliteto. Prijavljenih je bilo devet prometnih nesreč z materialno škodo.

Pogrešajo petelina in kokoši
Krški policisti so zjutraj opravili ogled kraja tatvine v Straži pri Raki, kjer je v noči iz torka na sredo iz kurnika izginilo osem kokoši in petelin. Lastnik je oškodovan za okoli sto evrov.

Ukradli registrsko tablico

Na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu so neznanci ponoči iz parkiranega osebnega avtomobila ukradli registrsko tablico »NM ZZ-702«.

Poškodovali avtomobil

Metliški policisti so se dopoldne oglasili pri oškodovancu, ki je prijavil poškodovanjem osebnega avtomobila. Na kraju so ugotovili, da so za zdaj še neznanci ponoči z ostrim predmetom popraskali ter poškodovali lak in barvo na pokrovu motorja in obeh straneh parkiranega avtomobila.

Poškodoval zapornico na meji

Policisti na mejnem prehodu Vinica so nekaj po osmi uri na vstopu v državo opravljali mejno kontrolo voznika tovornega vozila iz Hrvaške. Po opravljeni mejni kontroli je voznik speljal, pri tem pa ni bil pozoren, da zapornica na mejnem prehodu še ni dvignjena in jo je povil. Ker so ni prepričal ali lahko premik z vozilom opravi varno, so mu izrekli globo, ki jo je plačal takoj.

Okradli starejšega kolesarja
Krški policisti so obravnavali primer drzne tatvine denarnice 74-letnemu kolesarju, ki se je peljal iz Leskovca proti Veliki vasi. Med vožnjo so ga ustavili neznanci z osebnim avtomobilom, dve ženski in moški. Domnevno naj bi mu ena od žensk med pogovorom iz žepa ukradla denarnico. Za storilci še poizvedujejo.

Prisebni očividec pogasil požar na avtomobilu
Pred nakupovalnim centrom v Krškem se je okoli pol tretje ure popoldan vnel osebni avtomobil. Voznik s sopotnico je med vožnjo opazil, da se kadi izpod pokrova motorja. Ustavil je pred nakupovalnim centrom, od koder je pritekel priseben gost z gasilnikom požar uspešno pogasil.

Alkohol v prometu
Nekaj pred deveto uro zvečer so policisti na interventni številki 113 sprejeli klic, da se je pri železniškem prehodu Brezina na območju policijske postaje Brežice ustavil voznik osebnega avtomobila in ne more naprej. Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili razlog – preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1.07 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Za voznika in vozilo so poskrbeli domači, policisti pa so zanj uvedli še postopek o prekršku.