kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto, Krško

Pijan se je znašal nad mamo, grozil tudi policistom

Piše: R.K.

Čas objave:
02.12.2021 12:24

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 69 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 215 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, nasilništva, poskusa vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požara.

Zaledenela stekla na vozilu
Policisti PP Novo mesto so bili 1. 12. nekaj pred 8. uro obveščeni o prometni nesreči v Novem mestu, kjer naj bi voznica osebnega avtomobila trčila v prometno signalizacijo, po nesreči zapustila kraj in z vožnjo po levi ogrožala voznike, ki so pripeljali iz nasprotne smeri. Policisti so kršiteljico izsledili, opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 72-letna voznica osebnega avtomobila, na katerem so bila zaledenela stekla, zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v prometno signalizacijo. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so ji izdali plačilni nalog.

Policisti v obdobju nizkih temperatur opozarjajo voznike, da pred vožnjo očistijo vozila. Z zasneženimi in zaledenelimi stekli voznik gotovo ne bo opazil pešca, ki prečka cesto ali vozil, ki se vključujejo v promet. V prometu ravnajte odgovorno! V zimskih razmerah se na cesto odpravite le s predpisano zimsko opremo, zmanjšajte hitrost vožnje, predvsem pa bodite strpni do drugih udeležencev.


Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da je vozniku omogočena normalna vidljivost. Voznik, ki ne očisti motornega ali priklopnega vozila, se za prekršek kaznuje z globo 200 evrov.

Nasilneža pridržali
Policisti PP Krško so v popoldanskih urah posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v okolici Krškega. Ob prihodu so ugotovili, da je pijan 35-letni moški vpil nad svojo mamo, jo žalil in se nedostojno vedel. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga pridržali. Med postopkom je nasilnež policistu grozil, da ga bo ubil in ga poskušal napasti. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog in zaradi groženj na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlom
V naselju Ob Težki Vodi je v noči na 1. 12. nekdo vlomil v lesen pomožni objekt in odtujil štiri sekire in ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 350 evrov.