1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Kronika Lj

Pijan v peški in pobegnil - DEKLETI UMRLI

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.05.2013 06:23

V ponedeljek zvečer se je v Ljubljani zgodila huda prometna nesreča. Voznik, pijan in brez veljavnega izpita, je na prehodu za pešce zbil 19- letni peški in pobegnil. Dekleti sta zaradi hudih poškodb umrli. Pobeglega voznika so policisti prijeli.

Okrog 4. ure zjutraj je ena izmed pešk za posledicami poškodb v nesreči umrla. Za posledicami nesreče je dopoldne umrla tudi druga peška, 19-letnica iz Izole, so sporočili s PU Ljubljana.

Prometna nesreča se je zgodilaj 6. 5. 2013 ob 20.30. 35-letni voznik osebnega avtomobila iz Ljubljane je na prehodu za pešce na Slovenčevi ulici v Ljubljani trčil v 19-letni peški (iz Ljubljan in Izole), ki sta pravilno prečkali vozišče.

Po do sedaj zbranih obvestilih je 35- letni Ljubljančan vozil osebno vozilo znamke Alfa 156 po Slovenčevi ulici iz smeri obvoznice proti  Tolstojevi ulici ter na prehodu za pešce trčil v 19- letni peški (iz Ljubljane in Izole), ki sta tedaj pravilno prečkali vozišče na prehodu za pešce in sicer z njegove leve strani (kršitev 1. odstavka 41. člena  ZPrCP).

Po silovitem trčenju sta peški obležali na pločniku ob levem robu vozišča, voznik pa je s kraja odpeljal. Nekaj minut po trčenju so občani na kraju nesreče opazili moškega, ki je na kraju pobral odpadlo registrsko tablico, zato so ga zadržali do prihoda policistov na kraj.  Ugotovljeno je bilo, da gre za 35- letnega voznika, ki je po nesreči  vozilo parkiral na Vodovodni cesti in se peš vrnil na kraj nesreče.

Nadalje so policisti ugotovili, da 35- letnik ne poseduje veljavnega vozniške dovoljenja, prav tako pa je bil rezultat preizkusa alkoholiziranosti nad dovoljeno koncentracijo, zaradi česar je bil na ISM Ljubljana odrejen in opravljen strokovni pregled. Policisti v zvezi sumov storitve kaznivih dejanj (povzročitev prometne nesreče, zapustitev poškodovanega,..) nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Zaradi opravljanja dnevnega ogleda kraja prometne nesreče je bil zaprt  odsek Slovenčeve ulice (na kraju prometne nesreče) do okoli 8. ure.