900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika LJ

Pijan v peški - Še vedno svoboden

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.05.2013 11:23

Voznik, ki je v ponedeljek v Ljubljani do smrti povozil peški, je še vedno na prostosti. Tako bo vse dokler ne bo jasno, koliko je popil.

Petintridesetletni Ljubljančan je še vedno na prostosti, ker policisti proti njemu ne morejo vložiti kazenske ovadbe. Šele čez nekaj dni bo namreč znano, kako močno vinjen je povzročil nesrečo, prej ne morejo storiti ničesar. Peški sta po nesreči mrtvi obležali na pločniku, voznik pa se je vrnil po izgubljeno registrsko tablico. Mimoidoči so ga takrat zadržali do prihoda policije. Policisti so mu vzorec krvi in urina odvzeli le nekaj ur po nesreči. Sumijo tudi, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog, saj naj bi se dokaj neobičajno vedel ne le ob aretaciji, temveč tudi ob odvzemu krvi in urina.

Policija je Ljubljančana izpustila iz pridržanja, ker v 48 urah ni mogla pripraviti kazenske ovadbe zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu in zapustitve ponesrečenk. Samo z njo bi ga – v največ dveh dneh po aretaciji – lahko privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki bi zanj nato lahko odredil pripor.

Ovadbo proti 35-letniku bo policija lahko vložila šele, ko prejme rezultate analize krvi in urina, ki jo v teh dneh opravljajo na Inštitutu za sodno medicino, traja pa lahko tudi več dni, včasih celo dober mesec. Analiza, ki pokaže, ali je nekdo vozil vinjen, se sicer lahko opravi v nekaj urah, vendar ne pokaže takoj, koliko alkohola točno je nekdo zaužil. Prav tako tudi analiza, koliko droge je posameznik zaužil, traja dlje. Ta dva izračuna pa mora policija nujno vključiti v kazensko ovadbo, ki jo namerava vložiti proti domnevnemu povzročitelju ponedeljkove prometne tragedije.