Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Šentjernej, Novo mesto, Črnomelj

Pijana trčila v traktor, kradli ploščice, zlato in prašiče

Piše: R.K.

Čas objave:
05.10.2021 11:50

Sinoči, okoli 20.30, se je zgodila prometna nesreča z udeležbo voznice osebnega avtomobila in voznika traktorja v Zameškem na območju PP Šentjernej. Po prvih ugotovitvah policistov je 47-letna voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje trčila v kmetijski traktor, ki ga je vozil 28-letni voznik.

Povzročiteljica, ki se je v nesreči lažje poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 0,80 miligramov alkohola. Policisti bodo zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Poškodovan voznik mopeda
Ob 6.45 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Šmihelski cesti v Novem mestu. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 40-letna voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčila v 17-letnega voznika mopeda, ki je padel in se lažje poškodoval. Povzročiteljici nesreče so izdali plačilni nalog.

Motoristu odvzel prednost
O trčenju motorista in voznika osebnega avtomobila na območju Radne (PP
Sevnica) so bili obveščeni okoli 18.30. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila v križišču odvzel prednost 26-letnemu motoristu. Poškodovanega motorista, ki je po trčenju padel, so oskrbeli v brežiški bolnišnici. Policisti okoliščine še preverjajo in bodo zoper povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.

Pridržali osumljenko, ki je policistom poskušala preprečiti izvedbo nalog
Črnomaljski policisti so na podlagi odredbe sodišča zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov v Lokvah izvajali postopek zasega osebnega avtomobila. 48-letna ženska jim je poskušala preprečiti izvedbo nalog, z vozilom je najprej trčila v policista in ga odrivala. Policisti so zoper kršiteljico uporabili prisilna sredstva, jo obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Ovadili ji bodo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.


Prijeli tatove
Policisti PP Novo mesto so okoli 20.30 na Foersterjevi ulici v Novem mestu zalotili tatove, ki so z dvorišča prodajalne odtujili keramične ploščice in jih nalagali v kombi. 39-letni osumljenki so ukradene predmete zasegli. Okoliščine še preiskujejo in bodo po zaključeni preiskavi zoper 39-letno osumljenko in 34-letno osumljenko ter 22-letnega osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine
Na parkirnem prostoru na Podbevškovi ulici v Novem mestu je nekdo iz odklenjenega kombiniranega vozila odtujil električno ročno orodje. Lastnik
ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2.000 evrov.

V Gorenji vasi pri Čatežu je v noči na 4. 10. neznanec vlomil v hlev in odtujil dva prašiča.

Ned 19. in 19.45 je v naselju Krtina na območju PP Trebnje nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Prilip (PP Črnomelj) izsledili in prijeli dva državljana Afganistana in dva državljana Pakistana, na območju Tribuč (PP Črnomelj) 13 državljanov Afganistana, v Brežicah državljana Irana in na območju Velike Doline (PP Brežice) državljana Irana . Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.