Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika

Pijana vijugala po cesti, povzročil verižno trčenje in zapustil kraj nesreče

Piše: R.K.

Čas objave:
09.07.2021 13:08

Policiste PP Sevnica je nekaj po 20. uri občan obvestil o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi vozil iz smeri Sevnice proti Boštanju, vijugal po vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu.

Na podlagi opisa vozila so policisti kršitelja izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 62-letnemu kršitelju so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

O vozniku kombija s prikolico, ki naj bi na avtocesti iz smeri Ljubljane proti Novem mestu prav tako vijugal po vozišču in s tem ogrožal druge udeležence v prometu, so bili policisti obveščeni okoli 21.30. Policisti PPP Novo mesto so nevarnega voznika izsledili in ustavili pri Dobruški vasi. 56-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,61 miligramov alkohola. Izločili so ga iz prometa, mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Voznik štirikolesnika zapustil kraj prometne nesreče
V noči na 9. 7. so bili policisti PP Črnomelj obveščeni o prometni nesreči v Adlešičih, kjer naj bi voznik štirikolesnika trčil v drug avtomobil in pobegnil s kraja nesreče. Opravili so ogled in ugotovili, da je voznik štirikolesnika zaradi neprimerne varnostne razdalje povzročil verižno trčenje, v katerem je bil udeležen še 25-letni voznik štirikolesnika in 25-letna voznica osebnega avtomobila. Na podlagi zbranih obvestil so pobeglega povzročitelja izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Zoper 36-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,80 miligramov alkohola, so odredili tudi strokovni pregled. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in zoper njega uvedli postopek o prekršku. Vozniško dovoljenje so odvzeli tudi 25-letnemu vozniku štirikolesnika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,76 miligramov alkohola. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.


Vlom v vozilo
Na parkirnem prostoru kopališča na območju Gribelj je nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice odtujil denar.

Kršitelja pridržali
Policiste PP Šentjernej so v noči na 8. 7. poklicali na pomoč in naselja v Šentjerneju, kjer je 20-letni kršitelj žalil svojo partnerko in jo udaril. Sprl se je tudi z dvema prebivalcema naselja, ju prav tako žalil in večkrat udaril. Kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Otovca (PP Črnomelj) izsledili in prijeli dva državljana Irana, na območju Preloke (PP Črnomelj) dva državljana Libije in državljana Alžirije, na območju Žuničev (PP Črnomelj) šest državljanov Afganistana, na območju Laz (PP Brežice) tri državljane Afganistana in dva državljana Pakistana, v Zagradu pri Otočcu (PP Novo mesto) pet državljanov Afganistana in v Velikih Malencah (PP Brežice) državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo še potekajo.