mh370, malezijsko letalo Svet24.si

Bodo eni največjih skrivnosti letalske industrije...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

karin1 Svet24.si

Je ženskam v igralskem poklicu težje kot ...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

squid-game Odkrito.si

Obsojen na smrt, ker je gledal Squid Game

matjaz kek slovenija mm Ekipa24.si

Slovenija ali Dinamo? POGODBA PODPISANA! Zdaj ni ...

Kronika

76-letnik po avtocesti v nasprotno smer

Piše: R.K.

Čas objave:
25.10.2021 12:02

Včeraj nekaj pred 9. uro so policisti prejeli več klicev voznikov, da na avtocesti iz smeri Obrežja voznik pelje v nasprotni smeri, prišlo naj bi tudi do prometne nesreče. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je 76-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Obrežja proti Ljubljani v nasprotni smeri, po desnem prometnem pasu.

Nasproti je pravilno pripeljala 62-letna voznica osebnega avtomobila, v katerem je bil tudi sopotnik in trije otroci. Ob srečanju z voznikom se je poskušala izogniti trčenju , zato je sunkovito zavila in trčila v varovalno ograjo. Med vozili ni prišlo do trčenja, 76-letni voznik je nadaljeval z vožnjo in po 1,5 kilometrov vozilo ustavil na odstavnem pasu. Policisti bodo zoper 76-letnega državljana Hrvaške na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
V petek okoli 17.30 ure so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil na Sevnem pri Novem mestu. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 54-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v mini bus. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je imel povzročitelj v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Policisti PP Sevnica so med kontrolo prometa pri Spodnjih Vodalah ustavili voznika kmetijskega traktorja. Ugotovili so, da 51-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,58 miligramov alkohola. Traktor so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine


Med 21. 10. in 22. 10. je na Ulici 21. oktobra v Črnomlju nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil ključe stanovanjske hiše.

V Dolenjih Skopicah na območju PP Brežice je v noči na 22. 10. neznanec vlomil v rezervoar delovnega stroja in odtujil okoli 160 litrov goriva.

Na Novem trgu v Novem mestu je v noči na 24. 10. nekdo skozi vrata vlomil v gostinski lokal.

Med 23. 10. in 24. 10. je v Brestanici nekdo iz stanovanjske hiše odtujil denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Črnomelj (Žuniči, Tribuče, Paunoviči, Preloka, Zilje in Jelševnik) izsledili in prijeli 50 državljanov Afganistana in državljana Pakistana in na območju PP Brežice (Obrežje, Jesenice na Dolenjskem) tri državljane Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.