Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto

Po avtocesti vijugal s skoraj tremi promili alkohola

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
20.02.2019 11:57

Sinoči okoli 23. ure so bili novomeški prometniki obveščeni o nevarnem ravnanju voznika, ki naj bi na avtocesti iz smeri Ljubljane proti Novemu mestu, vijugal po vseh pasovih in ogrožal ostale udeležence v prometu.

Policisti so kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da je 58-letni voznik iz Ljubljane vozil močno pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,33 miligramov alkohola (2,77 g/kg). Kršitelja so odpeljali v prostore za pridržanje, mu odvzeli vozniško dovoljenje in poskrbeli za vozilo. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznik tovornega vozila pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo
Trebanjski policisti so bili včeraj okoli 14.30 ure obveščeni o prometni nesreči na parkirišču gostinskega lokala v Trebnjem. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran avto in ga poškodoval. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,76 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Trčil v vlak
Včeraj okoli 9.30 ure so bili trebanjski policisti obveščeni o prometni nesreči v Štefanu pri Trebnjem. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 37-letni voznik osebnega avtomobila, ki ni upošteval prometne signalizacije in je zapeljal na prehod ceste čez železniško progo v trenutku, ko je iz smeri Trebnjega pripeljal potniški vlak na katerem je bilo dvajset potnikov. V trčenju se ni nihče poškodoval, povzročitelju nesreče pa so policisti izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča pri kraju Jelovec
Včeraj nekaj po 18. uri se je zgodila prometna nesreča na regionalni cesti med Boštanjem in Jelovcem. Sevniški policisti so ugotovili, da je 36-letni voznik vozil osebni avtomobil iz smeri Tržišča proti Boštanju. Zaradi neprilagojene hitrosti je zapeljal preko nasprotnega smernega vozišče in trčil v ograjo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Vlom
V Gorenjem Vrhpolju je dopoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit, z vlomom in tatvino pa povzročil za okoli 800 evrov škode.

Zasegli ukraden avto
Policisti PP Metlika so na Kolodvorski ulici v Metliki našli in zasegli avtomobil Ford fiesta italijanskih registrskih oznak. Med preverjanjem so namreč ugotovili, da je bil avtomobil ukraden v Italiji, okoliščine pa še preiskujejo.

Požar na Sevnem
Včeraj ob 14.10 so bili novomeški policisti obveščeni o požaru v Sevnem. Požar so gasilci omejili in v večernih urah pogasili, na požarišču pa so zagotovili požarno stražo. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih kriminalistov je obsežen požar zajel večji objekt, v katerem se je nahajala hladilnica, sušilnica in predelovalnica sadja in laboratorij za predelavo hrane. V požaru sta bila uničena tudi delovni stroj in kombinirano vozilo, ki sta bila parkirana ob objektu. Nihče ni bil poškodovan, nastala pa je velika premoženjska škoda. Po vzpostavitvi pogojev za varno delo so kriminalisti in kriminalistični
tehniki Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto v sodelovanju s preiskovalci Nacionalnega forenzičnega laboratorija začeli opravljati ogled požarišča in ugotavljajo vzroke za nastanek požara in druge okoliščine. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.