Robert Golob, Tina Gaber Svet24.si

FOTO: Robert Golob in Tina Gaber skupaj na ...

planinec Svet24.si

Astrološki športni vodič: oven naj teče, bik ...

1673943364-s2f18725-3-1673943289444 Necenzurirano

Spet težave z digitalizacijo: kje so tečaji za ...

grims zalec vrba preseren fb Reporter.si

Branko Grims se je klanjal Prešernu v družbi ...

Ilka Stuhec darja crnko Ekipa24.si

Velike težave v ekipe Ilke Štuhec! Ilkina mama ...

Princesa Diana naj bi bila s svojo dušo še vedno ob Harryju Odkrito.si

Pokojna Diana je spregovorila in mu povedala …

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

Kronika Maribor

Po državi hišne preiskave. Tudi v Novem mestu.

Piše: STA

Čas objave:
09.11.2021 12:32

Kriminalisti so danes zjutraj po državi začeli izvajati operativne aktivnosti na območju več policijskih uprav v preiskavi kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, so sporočili iz Policijske uprave Maribor. Pridržana sta dva osumljenca. Več informacij bo znano popoldne, ko bo pred mariborsko policijsko upravo izjava za javnost.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije mariborske policijske uprave so danes zjutraj skupaj s kriminalisti policijskih uprav Ljubljana, Celje, Novo mesto, Murska Sobota, Kranj, in Nova Gorica začeli z izvajanjem operativnih aktivnosti na območju več policijskih uprav. Na podlagi sodnih odredb izvajajo več hišnih preiskav zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih in tovornih vozil. Iščejo dokaze o storitvi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic z elementi korupcije.

Predkazenski postopek poteka zoper večje število osumljenih oseb, pridržana pa sta dva osumljenca, so navedli na Policijski upravi Maribor in dodali, da predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

V zvezi s čim tečejo preiskave, za zdaj ni znano, več bo znanega popoldne. Ob 14. uri je namreč sklicana izjava za javnost vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Bena Megliča.