pahor milanovic ljudevit gaj bobo Svet24.si

Ukrajinci svarijo, da bo Hrvaška blokirala vstop ...

Matej Periš Svet24.si

Analiza DNK potrdila očetove besede: "Matej je ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

sandi-hribernik Njena.si

Poroka na prvi pogled: Sandi o kritikah, ki jih je...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Kronika Maribor

Po državi hišne preiskave. Tudi v Novem mestu.

Piše: STA

Čas objave:
09.11.2021 12:32

Kriminalisti so danes zjutraj po državi začeli izvajati operativne aktivnosti na območju več policijskih uprav v preiskavi kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, so sporočili iz Policijske uprave Maribor. Pridržana sta dva osumljenca. Več informacij bo znano popoldne, ko bo pred mariborsko policijsko upravo izjava za javnost.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije mariborske policijske uprave so danes zjutraj skupaj s kriminalisti policijskih uprav Ljubljana, Celje, Novo mesto, Murska Sobota, Kranj, in Nova Gorica začeli z izvajanjem operativnih aktivnosti na območju več policijskih uprav. Na podlagi sodnih odredb izvajajo več hišnih preiskav zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih in tovornih vozil. Iščejo dokaze o storitvi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic z elementi korupcije.

Predkazenski postopek poteka zoper večje število osumljenih oseb, pridržana pa sta dva osumljenca, so navedli na Policijski upravi Maribor in dodali, da predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

V zvezi s čim tečejo preiskave, za zdaj ni znano, več bo znanega popoldne. Ob 14. uri je namreč sklicana izjava za javnost vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Bena Megliča.