Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto

Po prehitevanju izgubila oblast nad vozilom

Piše: R.K.

Čas objave:
26.10.2021 10:40

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 195 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

Prometna nesreča na avtocesti
Nekaj pred 22. uro so bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti med odcepoma Novo mesto - zahod, Mirna Peč. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 25-letna voznica osebnega avtomobila po prehitevanju tovornega vozila izgubila oblast nad vozilom, trčila v varnostni meh in v tovorno vozilo, ki ga je vozil 42-letni voznik. Tovorno
vozilo je po trčenju odbilo na travnati nasip in obstalo v jarku, voznica pa se je z vozilom večkrat prevrnila. Lažje poškodovana udeleženca nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. 25-letni povzročiteljici nesreče bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine


V kraju Vrhe na območju PP Novo mesto so v noči na 25. 10. neznanci iz obore odtujili šest prašičev, težkih med 30 in 40 kg.

Na območju Podstenic (PP Dolenjske Toplice) je med 15. 10. in 25. 10. nekdo vlomil v prostore zavoda in odtujil kaminsko peč, plinsko jeklenko in plinsko svetilko. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1500 evrov škode.

Med 22. 10. in 25. 10. je v Mihovici na območju PP Šentjernej neznanec vlomil v gospodarski objekt in odtujil akumulator in motorni pihalnik.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Žuničev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli 21 državljanov Afganistana, pri Slovenski vasi tri državljane Pakistana in v Podgračenem (PP Brežice) tridržavljane Irana. Policijski postopki s tujci, ki so  nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.