bula Svet24.si

Mucek rabi novo utico, še raje pa svojo družino

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 22.41.37 Necenzurirano

Ali Tomašič in Možina verjameta, da Zemlja ni ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

doncic Ekipa24.si

Trener Dallasa je razkril, kakšno je Dončićevo ...

poroka-1 Njena.si

Takšnih šokantnih zasukov niso pričakovali niti...

doncic poskodba Ekipa24.si

Največji šok! Luka Dončić s hudo poškodbo, ...

Kronika Novo mesto

AVDIO: Po pretepu 42-letnika še pol ure nihče ni poklical reševalcev

Piše: STA

Čas objave:
05.09.2018 11:10

Preiskovalni sodnik je v ponedeljek odredil pripor za 56-letnika, ki je v pretepu v gostilni v okolici Novega mesta 23. avgusta hudo poškodoval 42-letnika.

Policisti ob tem opozarjajo, da še približno pol ure po pretepu nihče od prisotnih v gostinskem lokalu ni poklical reševalcev, da bi pomagali hudo poškodovanemu 42-letniku.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so 23. avgusta zvečer prejeli klic dežurnega zdravnika novomeškega urgentnega centra, da oskrbujejo moškega, ki je bil poškodovan v pretepu v okolici Novega mesta. O samem pretepu policisti niso prejeli prijave.

Nato so policisti ugotovili, da je v gostinskem lokalu okoli pol osme ure zvečer prišlo do pretepa, v katerem je 56-letnik hudo telesno poškodoval 42-letnika, ki so ga s hudimi poškodbami glave po oskrbi v Splošni bolnišnici Novo mesto odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.


Ker osumljenca na kraju ni bilo več, je stekla iskalna akcija. Ker so dobili namige, da se je osumljeni za nekaj časa umaknil iz Dolenjske, so se policisti in kriminalisti povezali še s kolegi iz sosednjih policijskih uprav, a nadaljevali aktivnosti tudi doma. V soboto popoldne so ga prijeli, ko se je ravno pripeljal nazaj domov, mu odvzeli prostost in ga pridržali za 48 ur.

Moškega so policisti že v preteklosti obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, nasilništva in prekrškov. Preiskovalni sodnik pa je v ponedeljek po zaslišanju zanj odredil pripor. Očitajo mu kaznivo dejanje hude telesne poškodbe, za kar je zagroženo od šest mesecev do pet let zaporne kazni.

Policisti preverjajo še to, da še kakšne pol ure po pretepu nihče od prisotnih v gostinskem lokalu ni poklical reševalcev, da bi pomagali hudo poškodovanemu, ali obvestil policije. O ugotovitvah bodo prav tako obvestili okrožno državno tožilstvo, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Moškega po pretepu priprli

Vodja Operativno-komunikacijskega centra na PU Novo mesto Robert Perc o priporu