Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Mokronog

V požaru moški in ženska utrpela hude opekline

Piše: Svet24/Dolenjski list

Čas objave:
07.05.2018 08:52

Na Svetem Vrhu, v občini Mokronog-Trebelno, je v noči na nedeljo prišlo do požara v stanovanjski hiši. Vodja intervencije Peter Železnik iz gasilskega društva Mokronog, je za Dolenjski list povedal, da so jih o požaru, v katerem sta bila udeležena zakonca, obvestili s centra za obveščanje.

Opozorili so jih tudi, da naj bi ena oseba polila vnetljivo tekočino in zažgala stavbo. Ugotovili so, da je najverjetneje začelo goreti v spalnici, je povedal Železnik in dodal, da so takoj začeli z zunanjimi napadi in preiskovanjem notranjosti, saj je bil mož pogrešan. Močno opečenega so našli v sosednji zgradbi, kjer je sicer tudi seno. Vodja intervencije je dodal, da so reševalci zakonca odpeljali na zdravljenje.

Hiša je povsem uničena, do drugih stavb pa ogenj ni segel.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili , da je bilo ob prihodu na kraj ugotovljeno, da se je v požaru hudo poškodovala 58-letna ženska. Zaradi hudih opeklin so jo reševalci odpeljali v UKC Ljubljana. Policisti so takoj začeli z iskalno akcijo moškega, ki naj bi se v času požara prav tako nahajal v hiši in ga kmalu našli hudo poškodovanega v kmetijskem objektu v bližini. 65-letnega moškega so reševalci odpeljali v bolnišnico, od tam pa v UKC Ljubljana. Po podatkih iz bolnišnice sta zaradi hudih opeklin oba v smrtni nevarnosti. O požaru sta bili obveščeni okrožnadržavna tožilka in preiskovalna sodnica, ki je ob pomoči kriminalista in kriminalističnega tehnika opravila ogled kraja požara. Prve ugotovitve kažejo, da je do požara prišlo v prostoru v prvem nadstropju, ogenj pa se je razširil tudi na ostrešje stanovanjske hiše.Novomeški kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. Po zaključeni preiskavi bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.