Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Kronika

Pobegnil policistom, ti so ga ujeli

Piše: R.K.

Čas objave:
09.03.2023 12:42

Včeraj so policisti PU Novo mesto obravnavali več voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Obravnavali so tudi prometno nesrečo na novomeški Ljubljanski cesti.

Policisti PP Trebnje so bili 7. 3. nekaj po 16. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Zapužah. Opravili so ogled in ugotovili, da je za trčenje odgovoren 20-letni voznik osebnega avtomobila, ki je odvzel prednost 37-letnemu vozniku. Njegovo vozilo je po trčenju odbilo v drog javne razsvetljave in v prometni znak. 37-letni voznik se je v nesreči lažje poškodoval, 20-letnemu povzročitelju pa bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

7. 3. nekaj po 20. uri so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči v Krškem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 35-letna voznica zaradi neprimerne varnostne razdalje trčila v avtomobil 47-letnega voznika, ki se je v nesreči lažje poškodoval. Policisti so še ugotovili, da je povzročiteljica vozila pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imela 0,68 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

8. 3. okoli 8. ure se je zgodila prometna nesreča z udeležbo treh vozil na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za trčenje odgovorna 20-letna voznica, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v avtomobil 53-letnega voznika, njegovo vozilo pa je odbilo še v avtomobil, ki ga je vozil 51-letni voznik. V nesreči sta se lažje poškodovala 53-letni voznik in potnica v njegovem vozilu. Povzročiteljici nesreče so zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Med kontrolo prometa na Mirni so trebanjski policisti 7. 3. okoli 13. ure zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 48-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,99 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Novo mesto so 7. 3. nekaj pred 20. uro med kontrolo prometa na Belokranjski cesti ustavljali voznika osebnega avtomobila Lancia lybra. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. V Pogancih je z vozilom zapeljal v gozd in peš pobegnil. Policisti so 31-letnega kršitelja izsledili. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil z nameščenimi registrskimi tablicami, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi številnih kršitev bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o voznikih in Zakon o motornih vozilih za ugotovljene kršitve določajo globo v višini 3.200 evrov.