Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Kronika Vahta/Novo mesto

Počilo na 'dolenjki' in v Zalogu pri Škocjanu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.10.2015 08:28

Nekaj po pol osmi uri zjutraj se je na dolenjski avtocesti zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba huje telesno poškodovala. Osebno vozilo in traktor pa sta okoli osme ure trčila tudi v Zalogu pri Škocjanu. 31-letna povzročiteljica nesreče in 70-letni traktorist sta se lažje poškodovala.

Kot so sporočili iz novomeške Policijske uprave se je nesreča na dolenjski avtocesti zgodila okoli 7.30 ure, in sicer med priključkoma Novo mesto – vzhod in priključkom Kronovo v smeri proti Obrežju. Po prvih ugotovitvah policistov je 68-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v odbojno in betonsko ograjo in se z vozilom prevrnil. Voznika in 65-letno potnico so reševalci odpeljali v bolnišnico, so še sporočili iz PU NM in dodali, da se je ena oseba v nesreči huje poškodovala.

Ob 8.15 uri se je prometna nesreča zgodila tudi v Zalogu pri Škocjanu. V nesreči sta bila udeležena traktor in osebno vozilo. Kot so sporočili iz PU NM so policisti opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 31-letna voznica osebnega avtomobila, ki je v križišču nepravilno prehitevala voznika kmetijskega traktorja. Voznica je s prednjim delom vozila trčila v zadnji del traktorja, ki je v križišču zavijal levo. Povzročiteljica nesreče in 70-letni voznik kmetijskega traktorja sta se v nesreči lažje poškodovala.

Kot so še sporočili novomeški policisti se je danes od 5. do 14. ure na območju Policijske uprave Novo mesto zgodilo devet prometnih nesreč, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Poleg že omenjenih so bili o prometni nesreči med Križajem in Kostanjevico na Krki obveščeni ob 12.18. Po prvih informacijah naj bi se v nesreči lažje poškodovala voznica osebnega avtomobila. Okoliščine oziroma vzrok za nastanek prometne nesreče policisti še preverjajo.


V ostalih nesrečah je nastala premoženjska škoda (v treh primerih je šlo za povoženje divjadi).