volk Dobra karma

Je znak vaše duše volk ali riba? Odvisno, kdaj ...

nina-ivanič-kot-dragica-trošt Svet24.si

Nina Ivanič: na pripombe ob upodabljanju zlobnic ...

ER4IoVOXYAIEiN8 Reporter.si

Janša zatrjuje, da je 28. februarja letos ...

laboratorij, testiranje, koronavirus, berlin Svet24.si

Pomembne ugotovitve nemškega virologa, ki ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Isaac Palma končno pokazal svojo hči

Kronika Novo mesto

Pod vplivom alkohola in brez izpita

Piše: PU NM

Čas objave:
07.08.2019 11:43

Ponoči so črnomaljski policisti med kontrolo prometa v Ručetni vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila Opel astra. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in zapeljal s ceste, kjer je z vozilom obstal.

Med postopkom so ugotovili, da gre za 36-letnetga kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,74 miligramov alkohola. Neregistriran
in nezavarovan avtomobil so kršitelju zasegli in mu izdali plačilni nalog ter na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Brežiški policisti so bili okoli 9.30 obveščeni o prometni nesreči v Velikih Malencah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 48-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega vključevanja v promet trčil v 38-letnega motorista. Lažje poškodovanega motorista so oskrbeli v bolnišnici, povzročitelju nesreče pa so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.


V noči na torek je v Šmarjeških Toplicah nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil manjšo blagajno z denarjem. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1200 evrov.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Dolenji Radenci, Križišče in Črnomelj izsledili in prijeli 19 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z desetimi državljani Pakistana, šestimi državljani Maroka, državljanom Tunizije, državljanom Afganistana in državljanom Libije še niso zaključeni.

Sicer so policisti Policijske uprave Novo mesto intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 227 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Črnomlju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.