Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Piše: R.K.

Čas objave:
03.11.2022 08:26

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 235 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Brežicah so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja listin, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa v Bukošku so brežiški policisti okoli 21.30 ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen C4. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,25 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Vrhpeči je med 28. 10. in 2. 11. nekdo iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 150 litrov goriva. Prav tako v Vrhpeči je v noči na 2. 11. neznanec odtujil osla, ki ga je oškodovanec z vrvjo privezal k drevesu.

Na Belokranjski cesti v Črnomlju je med 28. 10. in 2. 11. neznanec vlomil v prostore podjetja in odtujil osem akumulatorjev. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2600 evrov škode.

Na območju Orehovega (PP Sevnica) je med 31. 10. in 2. 11. nekdo vlomil v skladiščne prostore in odtujil avtomobilske vžigalne kable. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 500 evrov.

Na parkirnem prostoru na Otočcu je 2. 11. okoli 18. ure neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z denarnico, dokumenti, gotovino in dvema mobilnima telefonoma. Lastnico, ki se je v desetih minutah vrnila k vozilu, je oškodoval za 1200 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Slovenska vas) izsledili in prijeli 16 državljanov Bangladeša, 13 državljanov Afganistana, devet državljanov Rusije, sedem državljanov Indije, štiri državljane Konga, tri državljane Sirije in državljana Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.