Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Piše: R.K.

Čas objave:
01.06.2022 11:11

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 181 klicev.

Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poskusa preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje. 

KRIMINALITETA

Z lesenim kijem nad policistko in policista

Okoli 21.30 so policiste poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v okolici Novega mesta, kjer naj bi pijan kršitelj razbijal po hiši in ustrahoval družinske člane. Na kraj sta bila takoj napotena policistka in policist PP Novo mesto. 36-letni moški ni upošteval njunih ukazov naj preneha s kršitvijo, v roki je držal lesen kij, s katerim je pred tem razbijal stekla, hodil proti policistki in policistu in jima grozil z napadom. Z uporabo prisilnih sredstev sta ga uspešno obvladala in zadržala do prihoda
reševalcev, ki so mu oskrbeli roko, ki si jo je poškodoval ob razbijanju stekla. Osumljenca so po oskrbi odpeljal v prostore za pridržanje. Novomeški kriminalisti nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin nasilnega ravnanja in bodo zoper storilca po zaključeni preiskavi na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

Na dvorišče stanovanjske hiše v Sevnici sta se 30. 5. dopoldne pripeljala dva neznanca. S pretvezo, da sta predstavnika telekomunikacijskega podjetja sta s pogovorom zamotila oškodovanca, eden izmed njiju pa je izkoristil njegovo nepazljivost, pregledal prostore v hiši in našel ter odtujil denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na območju Tolstega vrha (PP Šentjernej) je nekdo s strehe zidanice odtujil osem metrov bakrenih žlebov.

PROMETNA VARNOST

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Dolenjske Toplice so med kontrolo prometa pri naselju Reber nekaj po 14. uri ustavili voznika kmetijskega traktorja. Med postopkom so ugotovili, da 76-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,32 miligramov alkohola. Traktor so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Mostec, Slovenska vas, Brezje pri Veliki Dolini in Loče) izsledili in prijeli 23 državljanov Burundija, 12 državljanov Bangladeša, sedem državljanov Kube in pet državljanov Sirije. Policijski postopki s tujci, ki sta nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.