zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Kronika

Pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja

Piše: R.K.

Čas objave:
19.04.2023 08:27

Trebanjski plicisti so včeraj nekaj po 22. uri ustavili voznika osebnega vozila Renault clio, ki ni iimel vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,31 miligramov alkohola.

Zaradi preprečitve nadaljnje vožnje so mu zasegli avtomobil, o kršitvah pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Med postopkom se je 27-letni potnik nedostojno vedel in je grozil policistom, zato mu bodo zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Padla zaradi neprilagojene hitrosti

18. 4. nekaj po 7. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Vrhom pri Boštanju in Boštanjem. Policisti PP Sevnica so ugotovili, da je mladoletna kolesarka pri vožnji po klancu navzdol izgubila oblast nad kolesom in padla. Po padcu je drsela po vozišču in trčila v steber zaščitne ograje. Lažje poškodovano kolesarko so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Nepravilno prehitevanje

Nekaj pred 8. uro se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov pri Srednji vasi na območju Semiča. Črnomaljski policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 26-letni voznik, ki je zaradi nepravilnega prehitevanja tovornega vozila trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 82-letni voznik. Lažje poškodovanega 82-letnega voznika in 74-letno potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.