900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto, Sevnica

Pod vplivom alkohola in še brez izpita

Piše: PU NM

Čas objave:
24.12.2019 09:34

Sevniški policisti so med kontrolo prometa v Krmelju ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus.

22-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,60 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Včeraj so policisti na Dolenjskem posredovali zaradi nasilja v družini. 37-letni moški je v prisotnosti otrok žalil svojo ženo, jo pretepel in poškodoval. Žrtev je pomoč poiskala v bolnišnici, policisti pa so nasilnežu izrekli prepoved približevanja žrtvam. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Sicer so policisti Policijske uprave Novo mesto intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 229 klicev. Obravnavali so 20 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in eno kršiteljico pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Bizeljskega in Grobljah pri Prekopi izsledili in prijeli šest državljanov Iraka in državljana Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še niso zaključeni.