Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Pod vplivom alkohola povzročil nesrečo

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
04.03.2021 15:33

Sinoči, nekaj pred 23. uro, so bili policisti PP Krško obveščeni o prometni nesreči pri Gornjem Pijavškem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 32-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste.

Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,36 miligramov
alkohola. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o nalezljivih boleznih so mu izdali plačilni nalog.

Nesreče pri delu
Okoli 10.30 so bili policisti obveščeni o nesreči pri delu v Šmarčni na območju PP Sevnica. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 76-letni moški obrezoval drevje in padel z lestve z višine okoli treh metrov. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe.


O nesreči pri delu v gozdu so bili trebanjski policisti obveščeni nekaj pred 11. uro. Ugotovili so, da je do nesreče prišlo, ko je med podiranjem dreves na 79-letnega moškega padlo požagano drevo. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Popoldne so nas iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri delu z motokultivatorjem. Po prvih zbranih obvestilih se je nesreča zgodila na dvorišču stanovanjske hiše, kjer 37-letni moški zaradi napake na sistemu zaviranja motokultivatorja ni uspel ustaviti in se je zaletel v stanovanjsko hišo. V nesreči se je lažje poškodoval.

Sicer pa so policisti intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 215 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, ponarejanja dokumentov, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Na območju Sevnice so zaradi nasilja v družini posredovali v treh primerih in osumljencem izrekli ukrep prepovedi približevanja. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, iskanja pogrešanih oseb in požarov.