Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Podaljšan vikend zaznamovali vlomi, tatvine in nesreče

Piše: R.K.

Čas objave:
02.11.2021 13:46

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 29.10. in 2.11.m intervenirali v 187 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 731 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, prometno nesrečo, v kateri so se udeleženci lažje poškodovali in 25 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozila in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 38-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Povzročil prometno nesrečo in pobegnil
29. 10. ob 17.30 so bili obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto Metlika, pri Hrastu pri Jugorju, kjer naj bi pijan voznik osebnega avtomobila Volkswagen polo povzročil nesrečo, potem pa peš pobegnil. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je povzročitelj nesreče pripeljal iz smeri Metlike in zaradi nepravilnega prehitevanja v ostrem in nepreglednem ovinku trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 27-letni voznik. Po trčenju so odpadli deli vozila poškodovali še avtomobil 32-letnega voznika. Poškodovano potnico in potnika iz vozila 27-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Avtomobil povzročitelja so policisti zasegli in nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. Povzročitelja nesreče bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
30. 10. nekaj po 20.30 se je zgodila prometna nesreča na pakirnem prostoru gostinskega lokala v Krškem, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v parkirni avtomobil in odpeljal s kraja. Policisti PP Krško so pobeglega voznika izsledili in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 35-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,84
miligramov alkohola. Zaradi nepravilnega premika z vozilom in pobega s kraja nesreče mu bodo izdali odločbo o prekršku in o vožnji pod vplivom alkohola na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prometna nesreča v Hrastju pri Cerkljah
O prometni nesreči v Hrastju pri Cerkljah so bili obveščeni 30. 10. nekaj po 18. uri. Brežiški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 47-letni voznik kombija zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Lažje poškodovanega voznika in dve potnici iz njegovega vozila so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Hudo poškodovan kolesar
31. 10. popoldne so policiste iz zdravstvenega doma Sevnica obvestili, da oskrbujejo moškega, ki naj bi padel s kolesom. Policisti PP Sevnica so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na lokalni cesti pri Šmarčni, kjer je 77-letni kolesar na mokrem in spolzkem vozišču izgubil oblast nad kolesom, padel in se hudo poškodoval. Okoliščine nesreče še preverjajo.

Voznico pridržali
Policisti so v noči na 31. 10. med kontrolo prometa na Otočcu ustavili voznico osebnega avtomobila Kia ceed in ji zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 36-letni kršiteljici, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,64 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in jo odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitve bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prometna nesreča v Dolenjem Gradišču
Policisti PP Novo mesto so bili 1. 11. nekaj po 21. uri obveščeni o prometni nesreči v Dolenjem Gradišču. Opravili so ogled in ugotovili, da je 26-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v varovalno ograjo in v brežino. Reševalci so na kraju oskrbeli lažje poškodovana potnika v njegovem vozilu in ju odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.



Vlomi in tatvine
V Črešnjicah pri Cerkljah je med 20. 10. in 29. 10. nekdo skozi pritlično okno vlomil v počitniško hišo in odtujil prehrambene izdelke, več steklenic z alkoholno pijačo in kompresor. Z vlomom in tatvine je lastnika oškodoval za 2500 evrov.

S parkirnega prostora v Semiču je 29. 10. okoli 20. ure nekdo odtujil električni skiro.

V noči na 30. 10. je v Dolenjskih Toplicah neznanec vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar.

Na parkirnem prostoru na Knafelčevi ulici v Novem mestu je v noči na 31. 10. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z denarjem in bančnimi karticami. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 1000 evrov.

V noči na 31. 10. je na Tržiški ulici v Novem mestu neznanec skozi vrata vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov premoženjske škode.

Na dvorišču zidanice na območju Šentruperta je 31. 10. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil lovsko puško Brovning. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 3200 evrov.

Na parkirnem prostoru na območju Leskovca pri Krškem je med 29. 10. in 1. 11. neznanec vlomil v rezervoar goriva in odtujil okoli 50 litrov goriva.

1. 11. popoldne so v Črnomlju neznanci vlomil v športni objekt in v notranjosti sprožili gasilni aparat. Povzročili so za okoli 1000 evrov škode.

Kršitelja pridržali
Policisti PP Novo mesto so bili 30. 10. popoldne obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Smolenji vasi. Ugotovili so, da je 32-letni večkratni kršitelj javnega reda in miru v zasebnem prostoru razgrajal in razbijal inventar. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.