Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Podirali drevesa v tujem gozdu

Piše: R.K.

Čas objave:
28.04.2023 11:06

Novomeški policisti so na številki policije za nujne klice 113 sprejeli 153 klicev, od tega je bilo 61 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Prijeli storilce, ki so žagali v tujem gozdu

Krški policisti so popoldne v gozdu med Veliko vasjo in Brezjem pri Senušah zasačili skupino oseb, ki je podirala drevesa v tujem gozdu. Po pregledu lokacije in ugotovljenem lastništvu parcel so na kraj poklicali predstavnika lastnika, ki o sečnji niso nič vedeli. Do prihoda policistov so podrli šest hrastov in s tem lastnikom po prvih ocenah povzročili za nekaj manj kot tri tisoč evrov škode.

Policisti so drva vrnili lastnikom, storilcem zasegli tri motorne žage, po končanem postopku pa bodo kazensko ovadili 30-letnika iz Kerinovega Grma, prijetega na kraju. 30-letnika so zaradi različnih kaznivih dejanj v preteklosti že nekajkrat obravnavali. Vloge ostalih oseb bodo ugotovili v nadaljevanju postopka.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali pet prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lahkimi telesnimi poškodbami.

Ob osmih zvečer je 26-letni motorist vozil iz Konca proti Podgradu, nato pa verjetno zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in zapeljal iz ceste na travnik. Tam se je prevrnil, pri čemer se je lažje poškodoval 17-letni sopotnik, ki so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, da go ga oskrbeli. Oba naj bi sicer uporabljala varnostne čelade. 26-letnemu motoristi so napisali plačilni nalog.

Še nekaj prej, ob 18.30 uri, se je zgodila še ena prometna nesreča z motoristom, a tokrat brez poškodb. Na cesti Cerklje ob Krki proti Kostanjevici, pri odcepu za Hrastje, naj bi neznani voznik sivega cliota prednost 16-letnemu vozniku motorja, ki je pri zaviranju padel in poškodoval motor. Do trka med njima ni prišlo, voznik avtomobila pa je odpeljal naprej.

Nekaj pred pol deseto zvečer so krški policisti kontrolirali 43-letnega voznika osebnega avtomobila iz Krškega, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Za nameček so še ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je indikator alkoholiziranosti pokazal 0,99 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozilo so mu zasegli, zanj pa uvedli postopek o prekršku.

Mejne zadeve in tujci

Policisti so na območju policijske uprave Novo mesto obravnavali 75 državljanov iz drugih držav, ki niso izpolnjevali pogojev za prečkanje notranje meje oziroma bivanje in zadrževanje v Sloveniji – vse na območju Posavja (Obrežje, Nova vas pri Mokricah, Rigonce, Slovenska vas, Loče, Dobova, Podgračeno, Sevnica).

Policisti novoustanovljene Policijske postaje za izravnalne ukrepe, s sedežem na Obrežju, so v Slovenski vasi popoldne kontrolirali osebni avtomobil poljskih tablic, ki ga je vozil državljan Gruzije. Pr tem so ugotovili, da je v vozilu vozil devet državljanov Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Republiko Slovenije. Vozilo so zasegli, državljana Gruzije pa pridržali. Postopek so prevzeli kriminalisti novomeške policijske uprave.

Sevniški policisti so v zgodnjih petkovih urah na železniški postaji, na vlaku proti Ljubljani, prijeli štiri tujce (domnevno trije državljani Afganistana in državljan Bangladeša), ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo oziroma pri sebi niso imeli ustreznih listin. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.