kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Brežice/Dobava

Podjetje oškodovali za več kot 5.000 evrov

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
05.04.2019 10:33

Brežiški policisti so v zadnjem obdobju obravnavali več vlomov v prostore podjetja v Gornjem Lenartu. Storilci so iz podjetja odtujili tri rezalnike betona, akumulatorski vrtalnik, motorno žago, vrtalni stroj, udarno kladivo, posodo z gorivom in podjetje oškodovali za več kot 5.000 evrov.

Med preiskavo so ugotovili, da sta kaznivega dejanja osumljena dva moška, stara 24 in 21 let, ki sta ukradene predmete prodala občanom z območja Posavja in Dolenjske. Identificirali so dva občana, jima zasegli predmete in vrnili oškodovanemu podjetju. Osumljencema so odvzeli prostost in ju pridržali, danes pa ju bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je pripeljal iz Srbije, na podvozju lokomotive našli državljana Alžirije in državljana Maroka, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so prevzeli hrvaški policisti.

Na območju krajev Stari trg ob Kolpi, Vukovci, Božakovo in Dalnje Njive izsledili in prijeli 11 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s sedmimi državljani Maroka, dvema državljanoma Irana, državljanom Pakistana in državljanom Alžirije še niso zaključeni.