ales hojs bobo6 Svet24.si

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: ...

elektrika (1) Svet24.si

Ste pripravljeni na večdnevni električni mrk?

čaj, pitje čaja Svet24.si

Čaji, ki preženejo nespečnost, prehlad, ...

janez jansa ek Reporter.si

Zakaj Janša ne pove, kaj zameri evropskima ...

Dikaucic-interpel Necenzurirano

Vladavina lopovov #kolumna

2_miha novak Njena.si

Čuk Miha razkril, kako se je zaljubil v novo ...

anamarija lampic Ekipa24.si

JO PREPOZNATE? Anamarija Lampič JEMLJE DIH! Naša...

Kronika Novo mesto

Podrta drevesa, poplavljene kleti, proženje plazov

Piše: R.K./SPIN

Čas objave:
28.05.2021 02:20

Gasilci so imeli sinoči polne roke dela zaradi neurja, ki je v večernih urah zajel tudi naše kraje.

TREBNJE: V regijskem centru za obveščanje Novo mesto so v večernem neurju na območju Občine Trebnje zabeležili več dogodkov v katerih sta meteorna voda in blato zalivala lokalne ceste in dvorišča stanovanjskih objektov, močan veter pa je podrl več dreves. Na dogodkih so posredovali gasilci PGD Ponikve in dežurni delavci Komunale Trebnje.

ŠENTJERNEJ: Na območju Občine Šentjernej so obravnavali dogodka v katerih je meteorna voda nanesla pesek in blato na cesto Novo mesto - Šentjernej ter močan veter, ki je podrl drevo. Posredovali so dežurni delavci CP Novo mesto.

PODČETRTEK: Ob 19.11 je v Pristavi pri Mestinju v občini Podčetrtek poplavilo pritlične prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Pristava pri Mestinju so posesali vodo in nudili pomoč občanom pri odpravi posledic.

NOVO MESTO: Na območju Občine Novo mesto so zabeležili več dogodkov v katerih sta meteorna voda in blato zalivala lokalne ceste in ogrožala objekte. Na dogodkih so posredovali gasilci GRC Novo mesto , PGD Otočec in dežurni delavci CP Novo mesto.MIRNA PEČ: V regijskem centru za obveščanje Novo mesto so v večernem neurju na območju Občine Mirna Peč, zabeležili več dogodkov v katerih sta meteorna voda in blato zalivala lokalne ceste in dvorišča stanovanjskih objektov. Na dogodkih so posredovali gasilci PGD Mirna Peč, Hmeljčič, Globodol in Jablan.

MIRNA: Na območju Občine Mirna se je sprožil zemeljski plaz, ki je zaprl cesto, meteorna voda in blato pa sta zalivala dvorišča stanovanjskih objektov. Na dogodkih so posredovali gasilci PGD Mirna in Ševnica ter dežurni delavci Komunale Trebnje.

KRŠKO: Na relaciji Krško-Sevnica, pri naselju Gunte v občini Krško, so na cesto padla tri drevesa.

BREŽICE: V neurju, ki je v večernih urah zajelo del občine Brežice je prišlo do izpada oskrbe z električno energijo na širšem območju naselij Artiče-Arnovo selo.