bula Svet24.si

Mucek rabi novo utico, še raje pa svojo družino

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 22.41.37 Necenzurirano

Ali Tomašič in Možina verjameta, da Zemlja ni ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

adam delius Ekipa24.si

Olimpija zahteva 2,5 milijona evrov za mladeniča,...

poroka-1 Njena.si

Takšnih šokantnih zasukov niso pričakovali niti...

cristiano ronaldo al nassr pm Ekipa24.si

Za to mu plačajo 200 milijonov? Noro, kakšno ...

Kronika Kranj/Trebnje

Pogrešanega Klemna Musulina našli mrtvega na območju Krvavca

Piše: STA

Čas objave:
20.11.2018 18:48

Policija je v soboto okoli poldneva v okviru obsežne iskalne akcije med Krvavcem in naseljem Kokra našla truplo 36-letnega Klemna Musulina iz Trebnjega, ki je bil pogrešan teden dni. Kot so sporočili s kranjske policijske uprave, so truplo našli na višini okoli 1000 metrov. Ugotovili so, da je padel čez višji, približno 20-metrski skalni skok in umrl.

Policija je v sodelovanju z drugimi pristojnimi službami vse od prijave izginotja skušala izslediti pogrešanega. V soboto je na območju Krvavca v sodelovanju z gorskimi reševalci, vodniki reševalnih psov, gasilci prostovoljnih društev ter svojci pogrešanega izvedla obsežno iskalno akcijo.

Iskalno območje je bilo razdeljeno na kar 61 območij, ki jih je do 12. ure pregledovalo 240 usposobljenih iskalcev. Enajst območij je bilo takih, da so zahtevali alpinistično opremo in visoko stopnjo usposobljenosti iskalcev. Ta območja so pregledovali policisti gorske enote in gorski reševalci.

Kot je v izjavi za medije po končanem iskanju povedal Janez Triler iz Gorske reševalne službe Kranj, so pri tem poleg kranjskih sodelovali še reševalci iz Tržiča, Škofje Loke, Kamnika in Radovljice. Sodelovanje se je po njegovih besedah izkazalo za zelo dobro, saj so lahko res pregledali celotno območje, kjer bi se lahko pogrešani nahajal.


Prav tako so v akciji sodelovali vodniki reševalnih psov s svojimi štirinožnimi pomočniki. Po besedah vodnika Sebastjana Mohoriča je šlo za največjo iskalno akcijo na območju Gorenjske v zadnjih letih. Ta je bila zaradi številnih strmih pobočij, grap in neprehodnih območij po besedah Metoda Kroparja iz Gasilske zveze Cerklje izjemno zahtevna.

V iskalni akciji so uporabili tudi policijski helikopter, ki je pregledoval najbolj nedostopna območja Krvavca, in brezpilotnik.

Matej Brajnik s Policijske uprave Kranj je dodal, da so pogrešanega našli na območju, ki doslej še ni bilo pregledano in je kar precej oddaljeno od običajnih poti. Po prvih postopkih so pokojnika zavarovali in ga odpeljali v dolino, je pojasnil.

Za 36-letnim Musulinom iz Trebnjega se je vsaka sled izgubila v noči na prejšnjo soboto, ko se je s službene zabave domnevno sam peš podal s Krvavca v dolino. Že takoj v soboto je stekla obsežna iskalna akcija z okoli 70 sodelujočimi, našli pa so le telefon pogrešanega.