oliver dragojevic split slovo ladje bobo9 Svet24.si

Vesna Dragojević: "Še danes, ko zazvoni telefon,...

Srednji Gasteraj 9 - Požar, v katerem sta umrli dve osebi - policijski trak Stop policija Svet24.si

Groza v Ljubljani: zagorela baraka, v njej našli ...

jelsane mejni prehod meja bobo Svet24.si

Novost ob vstopu v državo: Slovenija priznava ...

janez jansa dz1 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Lahko Janša jesenski politični ...

sds tabor 2 Necenzurirano

Kaj je upravitelj, obsojen jemanja podkupnin, ...

smrt Dobra karma

Umrli se vračajo v naše sanje, da nam prinesejo ...

Lucia Glavich Mandarić, na granici, Šverc komerc Njena.si

Ivana (Šverc komerc) navdušila s fotko zgoraj ...

Kronika Ljubljana

Policija opozarja na drzne tatvine lažnih telekomunikacijskih delavcev

Piše: STA

Čas objave:
03.04.2021 07:44

Policija opozarja na primere drznih tatvin, pri katerih storilci pod pretvezo, da bodo opravljali določena dela, zamotijo stanovalce, nato pa jih okradejo. Takšen primer so policisti obravnavali v sredo na območju Grosupljega. Moški se je izdajal za delavca telekomunikacijskega podjetja, sostorilcec pa je medtem ukradel več 100 evrov gotovine.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana, policisti še zbirajo obvestila za izsleditev neznanih storilcev in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Moški je star med 30 in 40 let, visok okoli 170 centimetrov, oblečen je bil v temne hlače, s kraja pa se je odpeljal s sivim avtom znamke volkswagen.

Na upravi opozarjajo, da storilci svoje načine izvrševanja prilagajajo in spreminjajo. Ker so žrtve običajno starejši občani, ki so pogosto premalo previdni, apelirajo na vse družinske člane in ostale znance, da se z njimi o tovrstni problematiki pogovarjajo in jih na nenavadne obiskovalce večkrat opozorijo. Občanom svetujejo, naj imajo svoje nenapovedane "obiskovalce" ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore.Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del in podobno, jim svetujejo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (na oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočajo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če opazijo neznane osebe in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo, če na primer opazujejo objekt. Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.