Mary ŠEvo Svet24.si

FOTO: Kriptomilijonar na jahto lani povabil Špelo...

hrvaška policija, splošna Svet24.si

Grozljiv umor na Krku: Mož zadavil ženo in ...

Primož Roglič Svet24.si

Roglič v boj za medalje v kronometru: "Bo poseben...

violeta bulc-pl005 Reporter.si

Vrnitev nekdanje evropske komisarke: Violeta Bulc ...

20210603-01063348 Necenzurirano

Pred vrati četrti val, Poklukar pa ne da denarja ...

seks Dobra karma

Preverite - koliko seksa je preveč?!

jaz legenda, i am legend, will smith Odkrito.si

Obtičal je v 2027 in svari pred IZUMRTJEM ...

Kronika Ljubljana

Policija svari pred drznimi tatvinami, žrtve pogosto starejši

Piše: STA

Čas objave:
19.06.2021 07:55

V zadnjem tednu so policisti na območju Policijske uprave Ljubljana vsakodnevno zaznali pojav drznih tatvin. Policija zato svari vse, naj bodo previdni, še posebej pa starejše občane, ki živijo sami, saj so ti najpogosteje tarče drznih tatvin.

V prvem primeru drzne tatvine, ki se je zgodil v četrtek dopoldne na območju Ribnice, sta do stanovanjske hiše pristopila neznana moška, ki sta se izdajala za delavca telekomunikacijskega podjetja. Eden je oškodovance odpeljal za objekt, drugi storilec pa je vstopil v hišo in odtujil gotovino in nakit. Podobna tatvina se je zgodila tudi v četrtek dopoldne na območju Domžal.

Policisti so v torek odvzeli prostost osumljencema ki sta v centru Ljubljane in v Mostah 9. in 10. 6. izvršila tri drzne tatvine v katerih sta vse oškodovance opazovala pri dvigu gotovine v banki, nato pa jim sledila. V Mostah sta se v trgovini zaletela v oškodovanca in mu pri tem iz žepa odtujila gotovino. V drugem primeru sta oškodovanca poskušala zamotiti z zemljevidom in spraševanjem o poti, pri tem pa sta mu segla v jakno in poskušala ukrasti denar. V tretjem primeru sta se v lokalu približala oškodovancu za pultom, z glasnim vpitjem naredila zmedo, med tem pa je eden od storilcev žrtvi segel v torbo in izvedel krajo.Policija zato opozarja, da ne spuščajte v objekt nekoga, ki ga ne poznate ali njegovih uslug niste predhodno pričakovali. V primeru, da se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del je ključno, da vedno zahtevate identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Pozivajo tudi, da v primeru, da v svoji okolici opazite osebe, ki tja ne sodijo in se sumljivo obnašajo, opazujejo objekte in se umaknejo, ko jih hočete nagovoriti, takoj obvestite policijo. Svetujejo tudi pozornost pri dvigovanju gotovine, še posebej, ko gre za večje zneske, saj so storilci iznajdljivi in na kazniva dejanja dobro pripravljeni.

Policija državljane poziva, da se o preventivnih nasvetih pogovorijo s starejšimi člani družine, sosedi, znanci, ki s tatvinami niso seznanjeni.