reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

Policija znova prijela več migrantov in njihovih pomagačev

Piše: PU Novo mesto/STA

Čas objave:
17.05.2019 14:00

Novomeški policisti so včeraj prijeli državljana Sirije in Libanona, ki sta v notranjost Slovenije skušala prepeljati šest tujcev, ti pa so pred tem nezakonito prestopili mejo s Hrvaško. Obema so odvzeli prostost, ju pridržali ter jima zasegli vozila. Prostost so odvzeli tudi dvema voznikoma migrantov na območju ljubljanske policijske uprave.

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, jih je o sumljivih vozilih v kraju Dolšce nekaj po 15. uri opozoril občan. Avtomobila slovenskih registrskih oznak z migranti so policisti izsledili in ustavili na avtocesti pri izvozu za Trebnje. Postopka s tremi državljani Sirije in tremi državljani Palestine še niso zaključili.

Ob tem so črnomaljski policisti na območju Kvasice izsledili in prijeli še tri državljane Maroka, ki so prav tako nezakonito prestopili mejo, policijski postopki z njimi pa prav tako še potekajo.

Na območju ljubljanske policijske uprave so v zadnjem dnevu prijeli enega tujca v Ljubljani, dva v naselju Podpreska na območju Ribnice, še deset pa v Loškem potoku. Zadnje so ujeli pri kontroli dveh osebnih vozil, ki sta jih vozila državljan Ukrajine in Hrvaške. Voznikoma so zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje in ozemlja države odvzeli prostost, prijeti tujci pa so bili državljani Pakistana, Afganistana in Turčije.