mia skrbinac, miša molk Svet24.si

Miša Molk in Mia Skrbinac: intervju, ki nas je ...

Princ Charles Svet24.si

Odstavili kraljico Elizabeto II.

nočno delo2 Svet24.si

Mame majhnih otrok lahko zavrnejo nočno delo

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

Gino Tadej Podgornik Tjasa Vrecic 6_01 Njena.si

Kmetija: Tjaša in Gino se po šovu ne slepita

doncic dallas 1 Ekipa24.si

Joj, kako boli! Neverjetno, kaj se dogaja Dallasu,...

Kronika Novo mesto

Policija znova prijela več migrantov in njihovih pomagačev

Piše: PU Novo mesto/STA

Čas objave:
17.05.2019 14:00

Novomeški policisti so včeraj prijeli državljana Sirije in Libanona, ki sta v notranjost Slovenije skušala prepeljati šest tujcev, ti pa so pred tem nezakonito prestopili mejo s Hrvaško. Obema so odvzeli prostost, ju pridržali ter jima zasegli vozila. Prostost so odvzeli tudi dvema voznikoma migrantov na območju ljubljanske policijske uprave.

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, jih je o sumljivih vozilih v kraju Dolšce nekaj po 15. uri opozoril občan. Avtomobila slovenskih registrskih oznak z migranti so policisti izsledili in ustavili na avtocesti pri izvozu za Trebnje. Postopka s tremi državljani Sirije in tremi državljani Palestine še niso zaključili.

Ob tem so črnomaljski policisti na območju Kvasice izsledili in prijeli še tri državljane Maroka, ki so prav tako nezakonito prestopili mejo, policijski postopki z njimi pa prav tako še potekajo.

Na območju ljubljanske policijske uprave so v zadnjem dnevu prijeli enega tujca v Ljubljani, dva v naselju Podpreska na območju Ribnice, še deset pa v Loškem potoku. Zadnje so ujeli pri kontroli dveh osebnih vozil, ki sta jih vozila državljan Ukrajine in Hrvaške. Voznikoma so zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje in ozemlja države odvzeli prostost, prijeti tujci pa so bili državljani Pakistana, Afganistana in Turčije.