profimedia-0090086427 Svet24.si

Orjaški modro-sivi kiti so si opomogli

Plastika morje Svet24.si

Prvi protiplastični sporazum: Od nafte do ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Kronika Ljubljana

Policijsko združenje opozarja na slab odnos države do policistov

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
07.07.2015 07:35

V Združenju policistov Slovenije po sobotnem incidentu, v katerem je moški namenoma zapeljal v policijsko vozilo, opozarjajo, da "se slab odnos države do policistov vse prepogosto odraža v negativni nastrojenosti državljanov". "Ti policistu vidijo glavnega rablja njihove nesreče", so sporočili iz združenja.

Združenje je sobotni dogodek, v katerem je umrl policist, označilo za tragedijo ter izreklo sožalje njegovim bližnjim. Poudarilo je, da do podobnih primerov ne sme več priti. Pri tem je spomnilo na "črno leto 2014", v katerem so življenja tragično izgubili štirje policisti.

V združenju menijo, da se ljudje premalo zavedajo, da je varnost odvisna od dobro izurjenega in poštenega policista. Ta za slabo plačo skrbi za varnost države, pri čemer tudi tvega svoje življenje. Ogorčeni so nad ravnanjem oseb, ki rušijo integriteto, varnost in položaj policistov, in poudarjajo, da "sistemskega uničevanja poklica policista, njegovega dela in prispevka k družbi ne bodo več dopustili".

Od države zato pričakujejo, da za varnost policistov naredi več, da poskrbi za njihove boljše delovne razmere in da jih tudi primerno nagradi za kakovostno delo. Status policista je treba nemudoma urediti, policijskega dela pa se nikakor ne sme enačiti z uradniškimi poklici, so še zapisali v združenju.