mitja Svet24.si

Poročil se je slovenski režiser, ki je navdušil...

Blišč je \"oplazil\" tudi Bohinj Svet24.si

Tajkuna bi "izgnali" iz okolice Bohinjskega jezera...

marjan podobnik janez jansa bobo Necenzurirano

Nov nepremičninski posel Janeza Janše

nina krajnik-pl Reporter.si

To je resnica o »diplomatski« karieri Nine ...

karanovic-suler Ekipa24.si

Marko Šuler razblinil vse dvome: bo Radovan ...

Stargate Odkrito.si

Skozi zvezdna vrata v legendo

sveca Ekipa24.si

Grozljivo in šokantno! Umorjen večkratni ...

Kronika Sevnica

Policisti bodo ovadili voznika avtobusa, ki je na železniškem prehodu poškodoval spuščeni zapornici

Piše: STA

Čas objave:
01.07.2022 12:40

Sevniški policisti bodo zaradi nevarnega ravnanja ovadili voznika avtobusa, ki je 27. maja poškodoval spuščeni polzapornici na zavarovanem prehodu ceste čez železniško progo in nadaljeval vožnjo. Kljub svetlobnim opozorilom za prihod vlaka je voznik trčil v prvo spuščeno zapornico in jo odlomil, drugo pa je odstranil s fizično silo.

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, je voznik avtobusa slovenskih registrskih oznak, ki je peljal po regionalni cesti v smeri Sevnice, ustavil pred prehodom ceste čez železniško progo in kljub opozorilom speljal, trčil v spuščeno polzapornico in jo odlomil. Po prečkanju tirov je pri drugi polzapornici izstopil iz avtobusa, zapornico s fizično silo odstranil in nadaljeval z vožnjo.

Policisti bodo voznika avtobusa ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja ogrožanja javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvom. Glede na kazenski zakonik se z zaporom do treh let med drugim kaznuje osebo, ki uniči ali poškoduje prometne naprave, prometna sredstva, prometne znake in naprave za signalizacijo ali ravna na drug podoben način in tako povzroči nevarnost za življenje ljudi ali premoženje velike vrednosti, so opomnili na policiji.