Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto

Policisti delovno

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.10.2012 10:01

V Krškem se je včeraj lažje poškodovala 51-letna voznica, v Brežicah pa je 27-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje poškodoval. V Dobruški vasi opravili hišno preiskavo in zasegli naboje.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 42 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila, štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, povoženja divjadi, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

V Krškem lažje poškodovana voznica

18. 10. nekaj po 13. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči pri kraju Veliki Kamen. 51-letna voznica osebnega avtomobila je zaradi nepravilnega srečevanja z vozilom trčila v tovorno vozilo. Lažje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico.

V okolici Brežic padel motorist
Brežiški policisti so bili 18. 10. nekaj po 17. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista. Opravili so ogled in ugotovili, da je 27-letni motorist zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad motorjem, in padel. Reševalci so lažje poškodovanega motorista odpeljali v bolnišnico.

Zasegli naboje
Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so pridobili odredbo sodišča in 18. 10. opravili hišno preiskavo v Dobruški vasi, na naslovu bivanja 47-letnega moškega. Med preiskavo so našli in zasegli več nabojev. Zoper kršitelja bodo uvedli hitri postopek zaradi kršitve zakona o orožju.

Vlomi in tatvine
S strehe zidanice v okolici Trebnjega je nekdo odtujil žlebove in bakrene obrobe in vlomil v zidanico. Škode je za okoli 1800 evrov.
V okolici Črnomlja je neznanec vlomil v brunarico in odtujil kosilnico, motorno žago in agregat. Lastnik ocenjuje škodo na okoli 700 evrov.
V okolici Sevnice je nekdo vlomil v parkiran osebni avtomobil in iz denarnice odtujil 200 evrov.