Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika

Policisti iščejo roparja s Senovega

Piše: R.K.

Čas objave:
13.07.2021 10:06

Ob 21.42 so bili policisti obveščeni o ropu na Titovi cesti v Senovem. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je v bližini gostinskega lokala do oškodovanca pristopil storilec in zahteval, da mu izroči denar. Grožnje je podkrepil s predmetom, podobnim pištoli in mu odtujil okoli 400 evrov.

Storilec je po dejanju pobegnil proti parkirnemu prostoru stanovanjskega bloka na Titovi cesti 86. Gre za mlajšega moškega, oblečen je bi v modre jeans hlače, športni pulover s kapuco temno rdeče barve, na glavi je imel sončna očala. Policisti in kriminalisti nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev storilca in ugotavljanjem vseh okoliščin ropa. Pozivamo morebitne priče dogodka in vse, ki bi o roparju karkoli vedeli, da to sporočijo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080-1200.

Tatvina pnevmatik

Iz kletnih prostorov stanovanjskega bloka na Seidlovi cesti v Novem mestu je nekdo odtujil štiri pnevmatike in posodo z motornim oljem. Lastnico je oškodoval za 400 evrov.

Vlom v hišo
V kraju Verdun na območju PP Novo mesto je med 10. in 22.30 nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Kršitelja pridržali
Nekaj pred polnočjo so policisti PP Novo mesto posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru na Glavnem trgu v Novem mestu. 27-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu policistov ni pomiril, nadaljeval je z nedostojnim vedenjem, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Poskusi izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Severne Makedonije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu tovornega vozila na podvozju odkrili državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Prav tako na tovornem vozilu registrskih oznak Severne Makedonije so skritega med tovorom odkrili državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Obrežja izsledili in prijeli državljana Maroka, na območju Stare Lipe (PP Črnomelj) državljana Bangladeša in na območju Paunovičev (PP Črnomelj) pet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo še potekajo.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer intervenirali v 66-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 250 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poskusov vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, kurjenja v naravnem okolju, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.