Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Črnomelj/Metlika

So motorne žage in kardanske gredi, morda vaše?

Piše: STA

Čas objave:
05.03.2020 12:39

Metliški in črnomaljski policisti so v hišni preiskavi pri 54-letnem moškem z območja Črnomlja našli in zasegli 11 pušk, dve pištoli, 173 nabojev, 78 detonatorjev, ročno bombo, 8,5 kilograma eksploziva, 18 metrov vžigalne vrvice, 84 prepovedanih petard, več delov orožja in osem motornih žag. Policisti bodo moškega kazensko ovadili.

orožje, črnomelj, zaseg
Odredba sodišča je metliškim policistom odprla vrata 54-letnika iz Črnomlja.
Foto: PP Metlika

Policisti so o najdbi seznanili bombne tehnike Specialne enote Generalne policijske uprave, ki so poskrbeli za varno uničenje eksploziva in prevzeli prepovedane pirotehnične izdelke, detonatorje in bombo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

orožje
Skrival je pravo orožarno
Foto: PP Metlika

Z ugotovitvami so seznanili tudi preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca. Med preiskavo so policisti ugotovili, da ima osumljenec dovoljenje za štiri kose lovskega orožja, ki pa so mu ga zaradi nepravilne hrambe prav tako zasegli in pri pristojni upravni enoti predlagali uvedbo postopka za odvzem orožja.

Zoper moškega so policisti že uvedli prekrškovni postopek, po zaključeni preiskavi pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

orožje, črnomelj, zaseg
Policisti so predmeta našli v gozdu med Sovinkom in Štrekljevcem in domnevajo, da sta bila ukradena
Foto: PP Metlika

Za zasežene motorne žage policisti sumijo, da so bile ukradene. Morebitne oškodovance pozivajo, da pokličejo na policijsko postajo Metlika na telefonsko številko 07 363 7250. Prav tako iščejo morebitne oškodovance kaznivega dejanja tatvine kardanskih gredi. Policisti so predmeta našli v gozdu med Sovinkom in Štrekljevcem in domnevajo, da sta bila ukradena.