Rok Vihar 2 Svet24.si

Fatalni moški za leto 2022 je igralec Rok Vihar

spolno nadlegovanje Svet24.si

Direktor ZD medicinski sestri: "Bi rada vedela, ...

Tatjana Bobnar_11 Necenzurirano

Igra Tatjane Bobnar in napad na Roberta Goloba ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Padec ministrice Bobnarjeve »plod spletkarjenja ...

cristiano ronaldo 22 pm Ekipa24.si

Še ena kaprica Cristiana Ronalda!?! Takole se je ...

Teja Arlič Odkrito.si

Teja Arlič - S tem pri njej ne moreš zgrešiti!

Luis Enrique Ekipa24.si

Neee, tega ne bi smeli narediti! Tako surovo se je...

Kronika Dolenjska/Bela krajina/Posavje

Policisti na več lokacijah prijeli več tujcev

Piše: PU Novo mesto, R.P.

Čas objave:
25.08.2019 13:56

Metliški policisti so v naselju Boldraž v četrtek zjutraj prijeli državljana Alžirije, ki je v Slovenijo prišel ilegalno in ga pridržali. V Stranski vasi pri Semiču, so v četrtek dopoldne prijeli tri tujce,državljane Eritreje, Maroka in Iraka, za katere so ugotovili, da sodržavno mejo prestopili na nedovoljen način. Državljan Eritreje je bil mladoleten.

Na Vahti in na Dolžu so policisti prijeli državljana Maroka in dva državljana Alžirije.  Policisti specializirane enote za nadzor državne meje, ki so bili v kadrovski pomoči policistom na območju policijske uprave Novo mesto, so v četrtek popoldne v Gotni vasi prijeli dva državljana Alžirije. Šentjernejski policisti so četrtek zvečer v Gabrju prijeli dva tujca, državljana Alžirije.

V petek zgodaj zjutraj so novomeški policisti na železniški postaji Kandija prijeli pet državljanov Alžirije. Kmalu zatem so na železniški postaji v Sevnici pet tujcev prijeli tudi sevniški policisti. Izkazalo se je, da gre za štiri državljane Alžirije in državljana Albanije. Za slednjega so ugotovili, da ima v svojem potnem listu vpisano zavrnitev vstopa v schengensko območje. Vseh pet so pridržali.

V petek, med 6. in 13. uro, so v širši akciji na območju Črmošnjic – Dolža in Vinje vasi policisti iz različnih enot policijske uprave Novo mesto, v akciji, v kateri je sodeloval tudi policijski helikopter, prijeli skupaj sedem državljanov Alžirije. Vsi so v Slovenijo vstopili izven mejnih prehodov.

Na vlaku v Trebnjem so v petek dopoldne prijeli dva državljana Maroka in dva državljana Alžirije.  Na avtobusni postaji v Novem mestu so policisti dopoldne prijeli štiri državljane Alžrije.  V Ziljah so policisti prijeli državljana Maroka, ki so ga prej opazili občani in policist, ki ni bil v službi a je zaznal sumljivo osebo in o tem obvestil sodelavce.

V Krškem so nekaj po poldnevu izsledili dva državljana Maroka, ki sta ilegalno prestopila državno mejo. V Preloki so prijeli državljana Maroka. Policisti postaje mejne policije Obrežje so v bližini bencinskega servisa
na Obrežju prijeli državljana Albanije, za katerega se je izkazalo, da je državno mejo prestopil ilegalno.

Zvečer so pri Dobličah prijeli državljana Irana in pet državljanov Afganistana.  V noči iz petka na soboto so v Dolenjcih prijeli šest državljanov Maroka, v Tanči gori pa državljana Afganistana. V Dragovanji vasi so prijeli dva državljana Afganstana. Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Večino oseb, ki so ilegalno prestopile državno mejo, so policisti prijeli na podlagi prijav občanov. Z dobrimi opisi oseb sumljivih oseb, lokacijami in smerjo gibanja, so bili ti klici – brez tega, da bi se občani po nepotrebnem izpostavljali - v veliko pomoč policistom, da so lahko učinkovito opravili svojo nalogo. Vsem prijaviteljem se za njihove klice in obvestila, ne glede na dan ali uro, zahvaljujejo!