Pomeranian Svet24.si

VIDEO: Poglejte, kako je psiček v ZDA pregnal ...

profimedia-0715131113 Svet24.si

Finska premierka po objavi posnetka z zabave ...

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

katarina kecek PL Reporter.si

Katarina Keček: Zaradi resnice o spolnem ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Po Markovi smrti so se hitro vrnili na sneg, v gore, k športom Odkrito.si

VIDEO: Nina Grilc - ZATO je javno spregovorila o ...

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Kronika Grosuplje

V streljanju umrla ženska in storilec

Piše: STA/24ur

Čas objave:
21.01.2020 10:10

Policisti preiskujejo kaznivo dejanje, v katerem je bilo uporabljeno strelno orožje in se je zgodilo zjutraj v Grosupljem, so potrdili na Policijski upravi Ljubljana. Policija je po najnovejših informacijah potrdila, da so v streljanju v Grosupljem umrli 27-letnica, njen nerojeni otrok in 44-letni storilec. Ženska, ki je bila noseča, je na kraju streljanja kljub zdravniški pomoči umrla, prav tako je umrl tudi njen nerojeni otrok.

Po neuradnih informacijah portala 24ur.com, gre za nekdanja partnerja.

Kot so še sporočili s PU Ljubljana, je 44-letni državljan Slovenije nekaj pred deveto uro prišel do 27-letne oškodovanke, ki se je zatekla v bližnjo zgradbo in jo ustrelil. Osumljeni se je po umoru ženske s kraja odpeljal z osebnim vozilom. Policisti so ga kmalu po dejanju izsledili na Polževem pri Višnji Gori. Imel je strelno rano in je na kraju umrl. Poleg njega so našli strelno orožje. S PU Ljubljana so sporočili, da njegova smrt po prvih podatkih ni posledica kaznivega dejanja.  Tako zaenkrat kaže, da je osumljeni storil samomor, je v izjavi za medije povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto PU Ljubljana Valter Zrinski. Policija 44-letnika v preteklosti sicer še ni obravnavala, prav tako ni imel dovoljenja za orožje.

Motiv za zločin še ni znan, policisti pa bodo o vseh okoliščinah dogodkov obveščali pristojno državno tožilstvo.

Po poročanju medijev so jim ljudje, ki so 27-letnico dobro poznali, povedali, da naj bi se s 44-letnikom poznala. Informacije o njunem preteklem odnosu so različne, kljub temu, da je bila ona poročena in sta z možem pričakovala otroka, pa naj bi domnevni strelec do nje gojil čustva naklonjenosti in jo več let zalezoval. Kot je poročal POP TV, jim je oče umrle nosečnice povedal, da mu je še pred nekaj dnevi pokazala sms-sporočila in klice domnevnega strelca. Kljub zalezovanju pa ga ni nikoli prijavila policiji, ker mu ni želela nakopati težav.

Na PU Ljubljana navedb niso potrdili. "Več informacij vam trenutno ne moremo posredovati, saj preiskava še vedno poteka," so zvečer pojasnili za STA.

Policija sicer že več let opozarja, da je treba prijaviti zalezovanje. Čeprav okolica tako početje večkrat obravnava kot neškodljivo, pa je za žrtev najmanj neprijetno. Ravnanja zalezovalca se s časom stopnjujejo in razmišljanje, da se bo čez čas zadeva umirila, je napačno, je v pogovoru za STA že leta 2017 opozoril tedanji vodja oddelka za mladoletniško kriminaliteto v upravi kriminalistične policije Anton Toni Klančnik, ki danes dela na Europolu.

Kot je povedal tedaj, zalezovanje pri nas policisti največkrat obravnavajo znotraj primerov nasilja v družini. A razlog je lahko tudi ta, da se ljudje pogosto sploh ne zavedajo, kaj se jim dogaja oz. da skupek neprijetnih ravnanj, ki ga razumemo pod izrazom zalezovanje, ni dopustno ravnanje in bi to lahko prijavili policiji.