Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Policisti prekinili vratolomno zasledovanje in streljanje

Piše: STA

Čas objave:
07.06.2021 20:11

Brežiški policisti so se v petek zvečer napotili v Novo vas in Ponikve, odkoder so prejeli več klicev o streljanju, grožnjah z orožjem ter zasledovanju po cesti. V Ponikve, kjer naj bi imeli zabavo, se je pripeljal avto, iz katerega so streljali v zrak, udeleženci zabave so se pognali za njim. A so zasledovanje prekinili policisti.

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so policisti v akciji ustavili dve vozili z več osebami. Po prvih ugotovitvah - zaradi nasprotujočih izjav dejansko stanje in vlogo posameznikov namreč še preverjajo - naj bi imeli v Ponikvah zabavo, ko se je mimo pripeljal siv avto z več osebami, iz katerega naj bi odjeknili streli v zrak. Avto, v katerem so bile poleg voznika in sovoznika še štiri mlajše osebe, je nato z veliko hitrostjo odpeljal stran. Za njim so se z drugim avtom pognali udeleženci zabave in poskušali vozilo dohiteti ter ustaviti. Med vožnjo so vanj metali različne predmete.

Vratolomno zasledovanje so prekinili policisti. Avto, iz katerega naj bi streljali, so zasegli in odpeljali na policijsko postajo zaradi nadaljnjih preiskav.

Policisti so na kraju našli in zavarovali različne sledove (tudi tulce nabojev) ter ugotovili identiteto akterjev dogodka, ki prihajajo z novomeškega in brežiškega konca. O dogodku še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in preverjajo vse okoliščine dogodka. Po zaključku preiskave bodo o ugotovitvah obvestili državno tožilstvo, so še dodali s policijske uprave.

Neprilagojena hitrost in alkohol
V noči iz sobote na nedeljo je se je na cesti Globoko – Pišece 18-letni voznik osebnega avtomobila zaletel v avtobusno postajališče. Po prvih ugotovitvah policistov je nesreči botrovala kombinacija neprilagojene hitrosti in alkohola, saj je odrejeni preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,62 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Po končanem ogledu so policisti iz razbitega odvzeli še registrske tablice, ki jih bodo poslali na upravno
enoto. Voznik se je v nesreči lažje poškodoval.



Zasegi vozil
V petek zvečer so črnomaljski policisti v naselju Griblje ustavili neregistriranega modrega polota, ki ga je vozil 27-letnik iz okolice Metlike. Policisti so za nameček ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

V soboto zjutraj so prometni policisti v Dolenji Nemški vsi ustavili prehitrega voznika. V postopku so ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja, plačilni nalog pa so mu napisali še zaradi nedostojnega vedenja do uradne osebe. Avtomobil so mu zasegli.

Policisti iz Dolenjskih Toplic so v nedeljo popoldne na Dvoru ustavili 14-letnika s kolesom z motorjem. Ker so v postopku ugotovili, da ga je vozil brez ustreznega vozniškega izpita, so mu ga zasegli in uvedli postopek o prekršku.