Ana Klašnja in Miha Krušič Svet24.si

Anja Klašnja se je razšla z dolgoletnim ...

joe biden cepljenje koronavirus Svet24.si

Biden se je že cepil s tretjim odmerkom

hrvaška policija1 Svet24.si

Zagreb pretresel nov zločin: Željko odšel na ...

hisa bazen snezic novigrad pl1 Reporter.si

Nepremičninski imperij Janševega svetovalca Roka...

darko njavro Necenzurirano

Radarski posli Janševega specialca v domačem ...

kmetija, nina-radi Njena.si

Kmetija: Nina iskreno o odnosu z Ambrožem

peter vilfan Ekipa24.si

ŽALOSTNI Peter Vilfan! Neverjetno, kako je usoda ...

Kronika Novo mesto

Policisti so imeli polne roke dela s pijanimi vozniki

Piše: R.K.

Čas objave:
13.09.2021 20:45

Policisti PP Sevnica so bili 10. 9. nekaj po 14. uri obveščeni o prometni nesreči v Sevnici. Opravili so ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je 40-letni voznik osebnega avtomobila zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki je ustavil pred njim. Povzročitelja, ki se je v nesreči lažje poškodoval, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,23 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelj nesreče s 3,1 promili alkohola
O prometni nesreči na območju Mirne so bili trebanjski policisti obveščeni 10. 9. nekaj po 15. uri. Ugotovili so, da je 46-letni voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom in trčil v kamnito ograjo mostu. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,52 miligramov alkohola. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Ford focus so mu zasegli in o številnih kršitvah, za katere je predvidena globa v višini 2.820 evrov, z odbolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola tudi motorist
Črnomaljski policisti so bili 11. 9. nekaj pred 21. uro obveščeni o prometni nesreči na območju Vrčic. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 31-letni motorist ob prehitevanju treh vozil izgubil oblast nad vozilom, zapeljal preko levega roba vozišča, padel in se lažje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so ugotovili, da je
motorist vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,34 miligramov alkohola.

Kršitelj z 2,8 promili alkohola
Policisti PP Šentjernej so med kontrolo prometa v okolici Šentjerneja 12. 9. ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Zoper 46-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,33 miligramov alkohola, bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Hudo poškodovana peška


Sevniški policisti so bili 10. 9. okoli 16. ure obveščeni o povoženju peške v Sevnici. Ugotovili so, da je 76-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v 13-letno peško, ki je prečkala cesto. Huje poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper
povzročitelja nesreče bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Nesreči povzročila kolesarja
O prometni nesreči na cesti med Gradacem in Krasincem so bili metliški policisti obveščeni 10. 9. nekaj po 16. uri. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 24-letni kolesar vozil v smeri proti Gradacu, ko je iz nasprotne smeri pripeljal 73-letni voznik osebnega avtomobila. Voznik avtomobila naj bi opazil, da je kolesar vozil po sredini vozišča, pospeševal in ga s pogledom, usmerjenim v tla ni opazil. Voznik se je umikal na skrajni desni rob vozišča, večkrat potrobil in ustavil vozilo, kolesar, ki je imel na ušesih nameščene slušalke, pa je nadaljeval z vožnjo, trčil v avtomobil, padel in se lažje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

O padcu kolesarja so bili 12. 9. okoli 18. ure obveščeni tudi trebanjski policisti. Ugotovili so, da je 35-letni moški kolesaril po lokalni cesti med Iglenikom in Mrzlo Lužo, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom in padel. Kolesar, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,96 miligramov alkohola (2 g/kg). O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V nesreči na avtocesti huje poškodovan potnik
11. 9. okoli 15.30 se je zgodila prometna nesreča v križišču, na izvozu z avtoceste Novo mesto - vzhod. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je nesrečo povzročila 30-letna voznica osebnega avtomobila iz Nizozemske, ki je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil 32-letnega voznika. Huje poškodovanega potnika v vozilu povzročiteljice so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper voznico so podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.