zajec1 Svet24.si

Smeh za domačine in turiste: pozor, dva zajca ...

štirikolesnik, šolta, gumenjak Svet24.si

VIDEO: S štirikolesnikom skočil na gumenjak

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

go golob tw Reporter.si

Razkrita enigma tablice »GO GOLOB«: SDS in njeni...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

tomislav-in-stela Njena.si

Stela in Tomislav mesece po šovu srečna do neba

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Kronika

Policisti ujeli tatova iz okolice Škocjana

Piše: R.K.

Čas objave:
11.02.2022 15:12

Osumljenca sta 11. januarja vlomila v stanovanjsko hišo, policisti pa so ju včeraj privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.

Šentjernejski policisti so včeraj s kazensko ovadbo na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku pripeljali 37 in 32-letnika iz okolice Škocjana. Oba so prijeli zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine (vloma v stanovanjsko hišo) 11. januarja letos v Goriški vasi pri Škocjanu.

Osumljenca naj bi v družbi (zaenkrat še) neznane tretje osebe 11. januarja, okoli pol druge ure popoldne, prišla do stanovanjske hiše v času, ko so bili lastniki zdoma. Vlomili so v hišo, pregledali prostore in si pri 
tem prisvojili nekaj družinskega nakita, v vrednosti okoli 1500 evrov. Pri dejanju so jih zalotili domači, ki so se vrnili domov, ko so bili storilci še v hiši. Iz objekta so zbežali skozi okno in se nato odpeljali z avtom. Pri tem so jih opazili tudi mimoidoči, tako da so imeli policisti poleg hitrega klice na številko 113 na voljo dobre izhodiščne podatke za iskanje osumljencev in vozila - opis oseb, opis vozila, delna registrska tablica ipd.

Ob pregledu območja so kmalu zatem vozilo, ki je ustrezalo opisu vozila, ki je odpeljalo iz kraja, locirali v okolici Škocjana. Opravili so ogled kraja vloma in najdbe vozila ter pri tem odkrili in zavarovali sledove kaznivega dejanja. Ugotovili so tudi, kdo običajno vozi vozilo, vendar je bilo potrebno še pregledati in analizirati najdene sledove.

Z zbiranjem obvestil in dokazov so šentjernejski policisti zbrali dovolj obremenilnih okoliščin, da so osumljencema v četrtek, 10. februarja, odvzeli prostost in ju s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Novem mestu. Pred tem so pri obema na podlagi odredbe sodišča izvedli tudi hišno preiskavo. Preiskavo primera policisti še niso zaključili.

Oba sta bila v preteklosti že ovadena za več kaznivih dejanj, vlomila pa sta v času prestajanja v času pogojne kazni za druga kazniva dejanja. Starejši od dvojice, 37-letnik, je bil v preteklosti že obravnavan za kazniva dejanja premoženjske kriminalitete, bil dvakrat tudi pravnomočno obsojen. V času januarskega vloma v Goriški vasi je prestajal pogojno kazen zaradi obsodbe za kaznivo dejanje nasilništva. Tudi 32-letnika so že večkrat obravnavali za premoženjska kazniva dejanja, za katere je bil že šestkrat pravnomočno obsojen.

Po zaslišanju je preiskovalni sodnik za oba odredil pripor.

12. januarja je policijska uprava Novo mesto o dogodku poslala naslednje obvestilo:

Presenetili vlomilce
V Goriški vasi pri Škocjanu so nekaj pred drugo popoldne v hiši presenetili tri neznance, ki so tja vlomili med odsotnostjo lastnikov. Ko so zagledali lastnike so je trojica pognala v beg skozi kuhinjsko okno in se iz kraja odpeljali. Na podlagi opisa in z zbiranjem obvestil so v aktivnostih, v katere so bile vključene patrulje več policijskih postaj, v Dobruški vasi locirali vozilo, ki je ustrezalo opisu, prav tako lastnik vozila. Opravili so ogled kraja vloma in avtomobila, obvestili dežurno preiskovalno sodnico in državno tožilko, ter se podrobneje pogovorili z lastnikom vozila. Po zaključeni preiskavi bodo na okrožno državno tožilstvo vložili kazensko ovadbo.