Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

sivka alenka 1 Odkrito.si

Alenka Sivka se je vrnila na radio

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Kronika Novo mesto/Šentjernej/Brežice

Policisti ustavili vinjene kolesarje

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
28.05.2018 14:40

Policisti Prometne policijske postaje Novo mesto so minuli konec tedna ustavili tri kolesarje, ki so vozili pod vplivom alkohola. Z neodgovornim ravnanjem so ogrožali sebe in ostale udeležence v prometu.

V petek so v Vavti vasi ustavili kolesarja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola. V soboto pozno
zvečer so na območju Šentjerneja opazili kolesarja, ki na kolesu ni imel svetlobnih teles. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus in ugotovili, da je imel v litru izdihanega zraka 1,17 miligramov alkohola. Prav tako v soboto so v Brežicah ustavili kolesarja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,29 miligramov alkohola. Kršiteljem so izdali plačilne naloge in napisali obdolžilne predloge.

Pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja
Šentjernejski policisti so 25. 5. okoli 14. ure v Gorenjem Gradišču  ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Peugeot. Med postopkom so  ugotovili, da 42-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,70 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vinjen vozil moped


V noči na 27. 5. so policisti v Novem mestu ustavili voznika mopeda in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 33-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,37 miligramov alkohola. Moped so mu zasegli, mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

V nesreči poškodovane tri udeleženke, ena huje
V Starem Sejmišču je 26. 5. dopoldne 52-letni voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil, ki ga je vozila 74-letna voznica. Voznico in dve potnici v njenem vozilu so reševalci odpeljali v bolnišnico. 74-letna voznica in 83-letna potnica sta se v nesreči lažje poškodovali, 77-letna potnica pa je utrpela hude poškodbe.