Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Mislim, da me do »brezbesedja« lahko pripravi edino moj tri in pol letni Lev Odkrito.si

Ana Maria Mitič: »S težavami se je treba ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Kronika Sevnica, Novo mesto, Brežice, Trebnje

Policisti v Trebnjem in Sevnici zasegli vozili

Piše: R.K.

Čas objave:
08.12.2021 15:06

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 177 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

V Trebnjem in Sevnici so zasegli vozili kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini,  poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi poskusa vloma, groženj in tatvin. Posredovali so zaradi požara in poskusov izmika mejni kontroli.

Prometna nesreča med Zavratcem in Impoljco
O prometni nesreči z udeležbo osebnega in tovornega vozila na cesti med Zavratcem in Impoljco so bili obveščeni nekaj pred 14. uro. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 31-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v tovorno vozilo, ki ga je vozil 46-letni voznik. Lažje poškodovanega povzročitelja in 23-letnega potnika iz njegovega vozila so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
Brežiški policisti so bili okoli 20. ure obveščeni o prometni nesreči v Šentlenartu. Ugotovili so, da je 62-letni voznik osebnega avtomobila v križišču zaradi izsiljevanja prednosti trčil v avtomobil 37-letne voznice, ki se je v nesreči lažje poškodovala. Zoper povzročitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola, bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Zaseg dveh vozil


Policisti PP Trebnje so na Mirni ustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW, ki je med vožnjo uporabljal mobilni telefon. Med postopkom so ugotovili, da gre za 34-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Plačilni nalog so izdali tudi sopotnici, ki je lastnica
vozila in ga je dala v uporabo osebi, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Sevniški policisti so okoli 13.30 v Gornjem Brezovem kontrolirali voznika osebnega avtomobila Ford focus. 22-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Ford focus so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Poskus vloma
V naselju Mali vrh na območju PP Brežice je med 18. in 19. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Črne gore. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega dela, kjer so odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.