Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika

Policisti zaradi pretepa dvakrat na istem naslovu

Piše: R.K.

Čas objave:
01.12.2021 12:55

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 213 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma, ponarejanja dokumentov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.


Neprilagojena hitrost
Policisti PP Novo mesto so bili nekaj po 15. uri obveščeni o prometni nesreči pri Velikem Cerovcu. Opravili so ogled in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, se večkrat prevrnil in obstal na strehi na bližnjem travniku. Lažje poškodovanega 20-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil
Policisti PP Novo mesto so v noči na 1. 12. med kontrolo prometa na Muhaberju ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je imel na vozilu nameščeni različni registrski tablici. Med postopkom so ugotovili, da 26-letni kršitelj iz Ribnice nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Odredili so mu hitri test zaradi ugotavljanja vožnje pod vplivom prepovedanih drog, vendar je opravljanje preizkusa odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.


Prijeli tatove
Policiste PP Sevnica je okoli 18. ure oškodovanec obvestil, da neznanci v Loki pri Zidanem Mostu iz tovornega vozila kradejo gorivo. Ko so poskušali z vozilom pobegniti, so trčili tudi v njegov avtomobil in ga poškodovali. Policisti so storilce izsledili in prijeli. Ugotovili so, da gre za osumljence iz Dobruške vasi in sicer 31-letnika, 19-letnika in mladoletnika. Zaradi kaznivega dejanja tatvine bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo in povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

Posredovali zaradi pretepa
Okoli 21.30 so policisti PP Novo mesto posredovali zaradi pretepa v zasebnem prostoru v naselju Brezje. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da je ena oseba poškodovana, zato so poklicali reševalce, ki so moškega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zbrali so obvestila in po prvih ugotovitvah je prišlo do spora in pretepa v družinskem krogu. 51-letni in 23-letni osumljenec sta napadla, pretepala in poškodovala 19-letnega oškodovanca. Okoliščine še preiskujejo in bodo zoper osumljenca ustrezno ukrepali. V noči na 1. 12. so ponovno posredovali na istem naslovu, kjer je 51-letni kršitelj žalil oškodovanko in ji grozil. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Drašičev (PP Metlika) izsledili in prijeli osem državljanov Afganistana in na območju Mosteca (PP Brežice) dva državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.