Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika

Policisti zasegli 1344 petard

Piše: R.K.

Čas objave:
10.11.2022 11:36

Policisti PP Novo mesto so zaradi suma posesti prepovedanih pirotehničnih izdelkov pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 37-letnega moškega iz Brezja. Med hišno preiskavo so našli in zasegli 32 zavojev, v katerih je bilo 1344 prepovedanih petard.

Zoper 37-letnika bodo uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitev določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Zakon določa, da se z globo od 400 do 1200 evrov za prekršek kaznuje posameznik, ki prodaja, kupuje, poseduje ali uporablja ognjemetne izdelke, ki so namenjeni le pravnim osebam ali podjetnikom, ki imajo ustrezno dovoljenje, ali ognjemetne izdelke kategorije F2 in F3, katerih glavni učinek je pok. Policisti take predmete zasežejo tudi v primeru, če niso
storilčeva last. Žal posamezniki še vedno ne razumejo, da je pokanje za veliko ljudi moteče, povzroča strah, občutek nevarnosti in onesnažuje okolje. Ogrožene so tudi živali, saj imajo bolj izostren sluh, pokanje jih vznemiri in prestraši, zato pogosto pobegnejo in se izgubijo. Nepremišljena in neprevidna uporaba pirotehničnih izdelkov pa lahko povzroči hude telesne
poškodbe s trajnimi posledicami. Policisti bodo nadaljevali z aktivnostmi za ugotavljanje kršitev na tem področju in zoper kršitelje dosledno ukrepali.

Kršitelja pridržali 

Nekaj pred 21. uro so policiste poklicali na pomoč iz naselja Brezje, kjer naj bi pijan moški žalil družinske člane in jim grozil. 30-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.