Danijel Bešič Loredan Svet24.si

Danijel Bešič Loredan: "Tega si ne bi nikoli ...

balkon Svet24.si

Mlada družina iz okolice Celja bi zaradi napake ...

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

arlington police Ekipa24.si

Policija brez milosti do Luke Dončića! Poglejte,...

mija lovro Njena.si

Ljubezen po domače: Sta mesece po snemanju še ...

luka doncic Ekipa24.si

Srbi so Luki Dončiću pripisali, da igra kot ...

Kronika Novo mesto

Ponovljeno sojenje Borutu Turku se tudi danes ni začelo

Piše: STA

Čas objave:
23.09.2021 11:05

Na Okrožnem sodišču v Novem mestu bi morali danes začeti novo sojenje Borutu Turku, ki ga obtožnica bremeni umora partnerke leta 2020 v Potoku pri Straži, a je bil tudi tokratni predobravnavni narok preklican. Turka namreč zaradi pomanjkanja zaporniškega osebja niso mogli pripeljati iz pripora, je za STA povedal njegov odvetnik Jurij Redek.

Po besedah Redka je bil iz istega razloga preklican tudi prejšnji narok. Nasploh je bilo do zdaj preklicnih že nekaj narokov, pri čemer odvetnik dodaja, da je bila krivda do zdaj samo enkrat na njihovi strani, ko se sam ni mogel udeležiti naroka zaradi dopusta. "Obramba namreč nima razloga, da bi zavlačevala," pravi.

V prvem sojenju je okrožno sodišče Turka spoznalo za krivega ter obsodilo na 24 let zapora, vendar je Višje sodišče v Ljubljani sodbo razveljavilo. So mu pa višji sodniki podaljšali pripor zaradi ponovitvene nevarnosti.Tožilstvo Turku očita umor na grozovit način in iz brezobzirnega maščevanja, ker naj bi februarja 2020 v domači hiši večkrat zabodel 27-letno partnerko, ko je ta končala njuno razmerje. Umrla je na kraju dogodka.

Obramba sicer trdi, da ni šlo za načrtovan umor, ampak za uboj na mah ali kvečjemu uboj, za katerega je zagrožena nižja kazen, to je od deset do petnajst let zapora. Po mnenju tožilstva pa je bil napad načrtovan, zahrbten in dolgotrajen.