900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Pula

Pošastno: S prižgano petardo nad psa

Piše: Pes, moj prijatelj

Čas objave:
02.01.2013 14:41

V bližini Pule se je dan pred silvestrovim zgodila krutost brez primere. Neznanec je prižgano petardo potisnil v gobček 8-letnega mešanca z nemškim ovčarjem.

Zaradi hudih poškodb, ki so nastale po eksploziji so morali psa pri veterinarju uspavati in ga na ta način odrešiti grozovitih muk.
"V svoji karieri sem doživel že vse, za primer pa je res nekaj groznega, ne morem verjeti," je bil šokiran veterinar Stjepan Kočar, ki je primer takoj prijavil policistom.

"Pes je bil zelo umirjen, prava pasja dušica," pa je povedal sin 90-letne skrbnice psa Miška. "Nikoli ni bil agresiven, zato mi res ni jasno, zakaj bi mu nekdo želel kaj slabega," je zaključil pretresen Luciano Zaharija.

Dežurni veterinar v Pulju Stjepan Kočar je povedal, da so psa k njemu prinesli na silvestrovo in da tako hudih poškodb pri živali v dolgoletni veterinarski karieri še ni videl. Dodal je, da ni imel druge izbire, kot da mešančka uspava.

Kot je pojasnil, je eksplozija petarde psu zlomila čeljust, hudo poškodovala glasilke in levo oko ter paralizirala mišice obraza, poročajo hrvaški mediji.


Veterinar je brutalni primer trpinčenja živali prijavil policiji. Med obdukcijo so na glavi psa odkrili tudi stare poškodbe. Našli so namreč dva kosa streliva, ki sta bila že pred časom izstreljena iz zračne puške.

Psa so kruto poškodovali na dvorišču njegove 90-letne lastnice. Kot je povedal njen sin, pes z imenom Miško nikoli ni bil agresiven, to pa je verjetno tudi razlog, da so ga neznanci uspeli tako hudo poškodovati.

Časnik dodaja, da so storilci verjetno iz skupine lokalnih fantov, ki prebivalcem Galižane z metanjem petard že nekaj časa ne dajo miru. Nekaj petard naj bi vrgli tudi skozi okno hiše 90-letne Miškove lastnice.

Na Hrvaškem primeri hudega trpinčenja živali, predvsem psov in mačk, niso redki. Leta 2006 je zagrebško sodišče 66-letnega moškega obsodilo na petmesečno zaporno kazen, ker je svojega psa pretepel do smrti. To je bila prva zaporna kazen, ki so jo na Hrvaškem izrekli zaradi trpinčenja hišnih ljubljenčkov.