Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

Posegel po nožu

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
27.03.2018 14:12

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 113 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 487 klicev.

Obravnavali so 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 35-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe in sprožitve signalno varnostne naprave.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Novomeški policisti so bili 23. 3. okoli 21.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil pri Mirni. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 32-letni voznik iz Ljubljane, ki je vozil iz smeri Mirne proti Trebnjem. Zaradi vožnje po levem smernem vozišču je trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 27-letni voznik. Slednji se je v nesreči lažje poškodoval. Zoper povzročitelja nesreče, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti in je imel v litru izdihanega zraka 1,01 miligramov alkohola, bodo policisti na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa v Čatežu ob Savi so policisti 25. 3. popoldne ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane. Med postopkom so ugotovili, da 46-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,60 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Nasilje v družini

Trebanjske policiste so 23. 3. poklicali na pomoč zaradi nasilja v družini. Takoj so se odzvali, zaščitili žrtve in 48-letnemu nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja ženi in otrokom. Zbrali so obvestila in ugotovili, da moški že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad vsemi družinskimi člani. 23. 3. je ženo tako poškodoval, da so jo reševalci odpeljali  v  bolnišnico. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Nasilneža bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Zaradi nasilja v družini posredovali tudi brežiški policisti

Brežiški policisti so 24. 4. v večernih urah posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Brežic. 27-letnega moškega, ki je pretepal partnerko, so obvladali z uporabo prisilnih sredstev, žrtev pa so oskrbeli reševalci in jo  odpeljali  v  bolnišnico.  Nasilnežu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, zoper njega pa bodo na pristojno tožilstvo podali tudi kazensko ovadbo.

Prijeli osumljenca

Brežiški policisti so bili 24. 3. okoli 10. ure obveščeni, da naj bi v stanovanju v enem izmed blokov prišlo do spora, dve osebi pa naj bi bili poškodovani. Policisti so takoj odšli na kraj in ugotovili, da je storilec z nožem napadel in poškodoval 22-letnega in 51-letnega moškega. Poškodovani žrtvi so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe. 22-letnemu osumljencu, ki ju je napadel, so odvzeli prostost, ga pridržali in danes s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Novomeški kriminalisti okoliščine še preiskujejo.

Vlomi in tatvine

V Sevnici je 23. 3. popoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Škode je za okoli 1000 evrov.

V Dobrniču je 23. 3. zvečer neznanec vlomil v prodajalno. Z vlomom je povzročil za 1000 evrov škode, zaposleni pa še preverjajo, katere predmete je odtujil.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeno prestopili državno mejo Na območju Črnomlja so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.