mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Poškodovan kolesar, našli truplo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.01.2013 11:43

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja intervenirali v 107 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval kolesar, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda.

Pridržali so dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola in kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli osebni avtomobil. Posredovali so zaradi 22 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali kršitelja, ki se kljub ukazom policistov ni pomiril. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, povzročitve splošne nevarnosti, kazniva dejanja lahkih telesnih poškodb, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi zgostitev prometa, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, sprožitve signalno varnostne naprave, požarov, povoženja divjadi in ovir na vozišču. Novomeški policisti so v okolici Novega mesta organizirali akcijo iskanja pogrešane osebe, v kateri so sodelovali tudi občani. Pogrešani mladoletnik je bil najden in predan staršem.

V PROMETNI NESREČI HUDO POŠKODOVAN KOLESAR

4. 1. ob 15.30 se je zgodila prometna nesreča na regionalni cesti v kraju Trnje, na območju Brežic. 37-letni voznik osebnega avtomobila Fiat punto je vozil iz Dobove proti Brežicam. V ovinku je zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v kolesarja, ki je pripeljal iz smeri Brežic. 58-letni kolesar, ki med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade, je padel na pokrov motorja in na vozišče, kjer je obležal. Hudo poškodovanega kolesarja so reševalci odpeljali v bolnišnico. Brežiški policisti so ugotovili, da je imel povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka 0,76 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje. Policisti bodo zoper povzročitelja nesreče na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

ZASEG AVTOMOBILA

Novomeški prometniki so 5. 1. nekaj po polnoči med kontrolo prometa v Mirni Peči ustavili 56-letnega voznika osebnega avtomobila Renault laguna in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,91 miligramov alkohola. Med postopkom so še ugotovili, da kršitelj nima vozniškega dovoljenja, saj so mu ga policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli že 4. 1. 2013. Takrat so mu tudi prepovedali nadaljnjo vožnjo. Osebni avtomobil Renault laguna so večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli, mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

PRIDRŽAN VOZNIK

Med kontrolo prometa na avtocesti so prometniki 6. 1. nekaj po 21. uri ustavili 46-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Bolgarije in Italije, ki je pripeljal iz smeri Obrežja in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,76 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga pridržali.

NASILNEŽU ODVZELI PROSTOST

Krški policisti so 5. 1. zvečer odvzeli prostost 48-letnemu osumljencu kaznivega dejanja nasilja v družini. Nasilnež je hudo pretepel svojo ženo in jo poškodoval po glavi. Ko je poškodovana obležala naj bi jo polival z vodo in ji razbil mobilni telefon, da bi ji preprečil klic na pomoč. Osumljenec naj bi že dalj časa pretepal žrtev, vendar ta zaradi strahu pred njim ni upala poiskati pomoči. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

VLOMI IN TATVINE

Z zidanice v okolici Novega mesta je med 28. 12. in 4. 1. nekdo odtujil 14 metrov bakrenih žlebov in 6 metrov bakrenih cevi. Škode je za okoli 750 evrov.

Na parkirnem prostoru v okolici Trebnjega so neznanci iz dveh tovornih vozil odtujili akumulatorja in električno napeljavo. Lastnik ocenjuje škodo na okoli 1300 evrov.

4. 1. je občan policiste obvestil, da sta se 3. 1. okoli 12. ure do njegove stanovanjske hiše pripeljala dva neznanca in vstopila v odklenjeno hišo. Neznana ženska ga je v pogovoru zamotila, moški pa mu je iz jakne odtujil več kot 1100 evrov.

4. 1. so bili novomeški policisti obveščeni, da je v drugi polovici decembra v Novem mestu nekdo vlomil v skladišče podjetja in odtujil 268 kg kave. Škode je za okoli 6000 evrov.


V prodajalno v Metliki so vstopili neznanci in zamotili prodajalko. Eden izmed njih je izkoristil njeno nepazljivost in iz skladiščnega prostora ukradel 422 zavojčkov tobačnih izdelkov.

5. 1. popoldan je v okolici Dolenjskih Toplic oškodovanec na dvorišču opazil štiri neznance, ki so ob njegovem prihodu pobegnili. Ugotovil je, da so osumljenci vlomili v hišo in odtujili več kot 2500 evrov, tri ročne ure in mobilni telefon. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo s preiskavo vloma.

Med 4. 1. in 5. 1. je v vinorodnem okolišu v bližini Črnomlja nekdo vlomil v tri zidanice in odtujil živila, orodje, pijače in električne aparate. Škode ja za okoli 1400 evrov.

Med 5. 1. in 6. 1. je na parkirnem prostoru v Novem mestu neznanec vlomil v tovorno vozilo in odtujil dva kovčka z orodjem, tiskalnik, optični merilnik in vodno tehtnico. Lastnik ocenjuje škodo na okoli 3500 evrov.

ZASEGLI UKRADEN TOUAREG

Policisti na mejnem prehodu Obrežje so 4. 1. popoldan med opravljanjem mejne kontrole ugotovili, da 34-letni državljan Bosne in Hercegovine vozi ukraden osebni avtomobil. Pri preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu so ugotovili, da je bil Volkswagen touareg ukraden na Danskem. Avtomobil so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

NEDOVOLJENI PREHODI DRŽAVNE MEJE

5. 1. nekaj pred 12. uro so brežiški policisti izsledili državljana Kosova, ki sta na nedovoljen način prestopila državno mejo preko mostu v kraju Obrežje.

5. 1. nekaj po 20. uri so policisti zalotili 39-letnega državljana Hrvaške, ki je prebrodil reko Bregano in skušal nezakonito vstopiti v Slovenijo.

5. 1. nekaj pred polnočjo so me uporabo naprave za nočno opazovanje opazili osebo, ki je prebrodila reko Bregano. 32-letnega državljana Turčije so prijeli in mu odvzeli prostost.

Tujcem so policisti zaradi kršitev določil Zakona o tujcih izdali plačilni naloge in jih po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

NAJDEN MRTEV MOŠKI

4. 1. nekaj po 21. uri so bili trebanjski policisti obveščeni, da je občan v kraju Dobrnič našel mrtvo osebo. Opravili so ogled in zbrali obvestila. Po prvih ugotovitvah je 45-letni moški zdrsnil v meter globok betonski jašek in umrl. Zdravnik na truplu ni našel znakov nasilja, odrejena je bila sanitarna obdukcija. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.